ΚΟΣΜΟΣ

Σάνεν Ντόχερτι: Ο καρκίνος της εξαπλώθηκε στα οστά - «Δεν θέλω να πεθάνω»

Σάνεν Ντόχερτι: Ο καρκίνος της εξαπλώθηκε στα οστά - «Δεν θέλω να πεθάνω»
AP

Η συγκλονιστική κατάθεση ψυχής της Σάνεν Ντόχερτι για τη μάχη της με τον καρκίνο

Η Σάνεν Ντόχερτι ήταν η Μπρέντα της σειράς «Beverly Hills, 90210» που λάτρεψαν χιλιάδες θεατές από όλο τον κόσμο. Η αγαπημένη ηθοποιός έχει αποκαλύψει η ίδια την μάχη που δίνει με τον καρκίνο από το 2015, όταν διαγνώστηκε για πρώτη φορά με καρκίνο του μαστού.

Τώρα, η Σάνεν Ντόχερτι αποκαλύπτει στο περιοδικό People ότι ο καρκίνος εξαπλώθηκε στα οστά της. «Δεν θέλω να πεθάνω», δήλωσε. «Δεν έχω τελειώσει με τη ζωή. Δεν τελείωσα με την αγάπη. Δεν τελείωσα με το να δημιουργώ. Δεν τελείωσα με την ελπίδα να αλλάξω τα πράγματα προς το καλύτερο. Απλά δεν έχω - δεν έχω τελειώσει».

Η ηθοποιός διαγνώστηκε για πρώτη φορά με καρκίνο του μαστού το 2015. Έκανε μαστεκτομή και υποβλήθηκε σε χημειοθεραπείες αλλά και ακτινοβολίες. Τον Ιούνιο του 2023, αποκάλυψε ότι ο καρκίνος εξαπλώθηκε στον εγκέφαλό της, ενώ μήνες νωρίτερα είχε υποβληθεί σε χειρουργείο και της αφαιρέθηκε ένας όγκος στον εγκέφαλο.

Η ίδια μοιράστηκε ένα βίντεο στο Instagram το οποίο τραβήχτηκε λίγο πριν την αφαίρεση του όγκου. «Ο φόβος ήταν συντριπτικός για μένα», έγραψε στη λεζάντα της ανάρτησής της.

«Φοβόμουν όλα τα πιθανά άσχημα αποτελέσματα, ανησυχούσα για το αν θα άφηνα τη μαμά μου και πώς αυτό θα την επηρέαζε. Ανησυχούσα ότι θα έβγαινα από το χειρουργείο και δεν θα ήμουν πια ο εαυτός μου. Έτσι μπορεί να μοιάζει ο καρκίνος».

Η 52χρονη είναι αποφασισμένη να ευαισθητοποιήσει αλλά και να συμβάλει στην έρευνα για τον καρκίνο. «Είναι τρελό για μένα ότι δεν έχουμε ακόμη θεραπεία».

«Η πίστη μου είναι το μάντρα μου»

Η Prue από την επιτυχημένη σειρά «Charmed» δηλώνει ότι δεν αφήνει καμία αρνητικότητα να την βαραίνει, ενώ όπως λέει «Η μεγαλύτερη ανάμνησή μου δεν έχει έρθει ακόμα».

«Προσεύχομαι. Ξυπνάω και πέφτω για ύπνο ευχαριστώντας τον Θεό, προσεύχομαι για τα πράγματα που έχουν σημασία για μένα χωρίς να ζητάω πολλά. Αυτό με συνδέει με μια ανώτερη δύναμη και την πνευματικότητα. Η πίστη μου είναι το μάντρα μου».

Στις 7 Δεκεμβρίου κάνει πρεμιέρα το νέο εγχείρημα της Σάνεν Ντόχερτι, ένα podcast με τίτλο «Let's Be Clear with Shannen Doherty».

Όπως αναφέρει το δελτίο Τύπου πρόκειται για μία «ωμή και ειλικρινής εξερεύνηση της προσωπικής διαδρομής της Shannen που θα καλύπτει τα πάντα, από τις τηλεοπτικές και κινηματογραφικές της επιτυχίες μέχρι τη μάχη της με τον καρκίνο στο τέταρτο στάδιο, τις φιλίες, τα διαζύγια και πολλά άλλα». «Το podcast θα αποτελέσει επίσης μια πλατφόρμα για να μοιραστεί η Σάνεν την εμπειρία της ζωής της, τη δύναμη που την οδήγησε σε δύσκολες στιγμές και τις ελπίδες και τα όνειρά της για το μέλλον», αναφέρεται.