ΚΟΣΜΟΣ

Παρίσι: Τρομοκρατική επίθεση με νεκρό – Ο δράστης φώναζε «Αλλάχου Ακμπάρ»

Παρίσι: Τρομοκρατική επίθεση με νεκρό – Ο δράστης φώναζε «Αλλάχου Ακμπάρ»
AP, φωτογραφία αρχείου.

Τρόμος στο Παρίσι, ύστερα από επίθεση αγνώστου με μαχαίρι και σφυρί. Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και τουλάχιστον δύο τραυματίσθηκαν.

Συναγερμός σήμανε το απόγευμα του Σαββάτου (02/12) στο Παρίσι, ύστερα από επίθεση αγνώστου με μαχαίρι και σφυρί στην περιοχή Quai de Grenelle, με απολογισμό έναν νεκρό και τουλάχιστον δύο τραυματίες.

Η πρώτη ενημέρωση του Υπουργού Εσωτερικών της Γαλλίας, Ζεράλ Νταρμανέν, για το θλιβερό περιστατικό:

Ο φερόμενος ως δράστης της τραγωδίας συνελήφθη, ενώ, φώναζε «Αλλαχού Ακμπάρ» («Ο Θεός είναι μεγάλος») κατά τη διάρκεια της επίθεσης, σύμφωνα με αστυνομική πηγή. Το θύμα της επίθεσης βρέθηκε σε καρδιοαναπνευστική ανακοπή στη γέφυρα Bir – Hakeim, λίγο πριν από τις 22:00, όπως ανέφερε αστυνομική πηγή στην Parisien. Πέθανε από τραύμα με μαχαίρι στην πλάτη και τον ώμο.

Το δεύτερο θύμα, τουρίστας από τη Μεγάλη Βρετανία, τραυματίσθηκε στο κεφάλι από χτύπημα με σφυρί. Σύμφωνα με αστυνομική πηγή, περπατούσε με τη γυναίκα και το παιδί του, όταν ο δράστης ήλθε από πίσω του και τον χτύπησε.

Κατά τη σύλληψή του, ο φερόμενος ως δράστης απείλησε την αστυνομία με ένα σφυρί. Στη συνέχεια, η αστυνομία χρησιμοποίησε ηλεκτρικό όπλο δύο φορές ώστε να ακινητοποιήσει τον δράστη, ο οποίος συνελήφθη στο Avenue du Parc de Passy.

Το όνομα του υπόπτου –ο οποίος, είναι γεννημένος στη Γαλλία– βρίσκεται στη λίστα των γαλλικών αρχών για δράσεις ριζοσπαστικού ισλαμισμού, ενώ, φέρεται να ανέφερε στην αστυνομία ότι δεν μπορούσε να δεχθεί «τη δολοφονία Αράβων», όπως μεταδίδει η Parisien. Επιπλέον, φέρεται να πάσχει από ψυχικές διαταραχές, όπως ανέφερε αστυνομική πηγή στο AFP.

Ο Ζεράλ Νταρμανέν μεταβαίνει στο σημείο της τραγωδίας και στη συνέχεια, θα μιλήσει στους εκπροσώπους του Τύπου.