ΚΟΣΜΟΣ

Μεξικό: Μητέρα ηρωίδα σκοτώθηκε για να σώσει την 5χρονη κόρη της από τα σαγόνια του καρχαρία

Νεαρή μητέρα σκοτώθηκε απο επίθεση καρχαρία στο Μεξικό
Νεαρή μητέρα σκοτώθηκε απο επίθεση καρχαρία στο Μεξικό
ΑΡ

Μια 26χρονη γυναίκα πέθανε από επίθεση καρχαρία καθώς κολυμπούσε με το πεντάχρονο παιδί της έξω από μια παραλία του Μεξικού.

Ένα τρομακτικό βίντεο που κάνει τον γύρο του κόσμου δείχνει τις συνέπειες του περιστατικού φρίκης, με την νεαρή γυναίκα να βρίσκεται στην άμμο αφού τη βοήθησαν να βγει από το νερό. Οι θεατές ακούγονταν να φωνάζουν: «Έχασε το πόδι της» καθώς περίμεναν να φτάσουν οι πρώτες βοήθειες.

Παρά τη γρήγορη ανταπόκριση των διασωστών, πέθανε από απώλεια αίματος από το τεράστιο τραύμα που υπέστη από τον καρχαρία. Η νεκρή γυναίκα έχει ταυτοποιηθεί ως μια 26χρονη τουρίστας που ονομάζεται Mαρία Φερνάντες Μαρτίνες Χιμένες.

Η κόρη της γλίτωσε από θαύμα τον τραυματισμό παρόλο που ήταν δίπλα της στο νερό της παραλίας Mελάκε στην πολιτεία Χαλίσκο στην ακτή του Ειρηνικού του Μεξικού, περίπου 450 μίλια βόρεια του Ακαπούλκο. Τοπικές πληροφορίες ανέφεραν ότι η Μαρία βοήθησε την κόρη της να σωθεί, τοποθετώντας την σε μια πλωτή πλατφόρμα παιχνιδιού, όταν συνειδητοποίησε ότι βρισκόταν σε κίνδυνο.

Η επίθεση το πρωί του Σαββάτου λέγεται ότι σημειώθηκε μόλις 65 πόδια από την ακτή καθώς διεξαγόταν αγώνας κολύμβησης ο οποίος στη συνέχεια διακόπηκε. Οι τοπικές αρχές εξέδωσαν χθες προειδοποίηση, καλώντας τους ντόπιους και τους επισκέπτες να μείνουν μακριά από το νερό μετά την τραγωδία. Οι ντόπιοι άφησαν αργότερα λουλούδια για το θύμα σε έναν αυτοσχέδιο βωμό που είχε στηθεί στην παραλία στο σημείο όπου πέθανε.

Οι εργαζόμενοι της Πολιτικής Προστασίας και οι πυροσβέστες, ανέφεραν μετά το περιστατικό: «Οι αξιωματούχοι μας πραγματοποιούσαν δραστηριότητες υποστήριξης κατά τη διάρκεια μιας εκδήλωσης κολύμβησης στον κόλπο όταν έλαβαν αναφορές οτι ένα άτομο αντιμετωπίζει προβλήματα κατά την έξοδο από τη θάλασσα.

H 26χρονη γυναίκα

«Όταν έφτασαν στην περιοχή ανακάλυψαν μια γυναίκα που ήταν νεκρή με το ένα της πόδι ακρωτηριασμένο, προφανώς μετά από επίθεση καρχαρία». Η τοπική κυβέρνηση του Cihuatlan είπε σε επόμενο μήνυμα, αφού δημοσίευσε μια φωτογραφία με pixeled στα πλάνα που φαίνεται να δείχνει τις συνέπειες της επίθεσης: «Μετά το τρομερό περιστατικό σε μια από τις παραλίες μας, προτεραιότητά μας είναι να εγγυηθούμε την ασφάλεια και την ευημερία όλων των πολιτών μας.

«Γι' αυτό αποφασίσαμε προληπτικά μέτρα απαγόρευσης της πρόσβασης στις παραλίες μέχρι νεοτέρας. Εργαζόμαστε με τις αρμόδιες αρχές για να αξιολογήσουμε την κατάσταση και να λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα για να εγγυηθούμε την ασφάλεια στις παραλίες μας». Οι αρχές έκλεισαν προληπτικά τις παραλίες σε Mελάκε και Μπάρα ντε Ναβιδάδ για κολύμπι.