ΚΟΣΜΟΣ

Στα «τάρταρα» η δημοτικότητα Σούνακ: Πέφτει στις δημοσκοπήσεις μετά το επεισόδιο με τον Μητσοτάκη

O Ρίσι Σούνακ
O Ρίσι Σούνακ
ΑΡ

Η δημοτικότητα του Ρίσι Σούνακ πέφτει στο χαμηλότερο επίπεδο όλων των εποχών, μεταξύ των μελών των Τόρις

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ είναι μακράν το λιγότερο δημοφιλές μέλος του υπουργικού συμβουλίου του, σύμφωνα με νέα σφυγμομέτρηση που βλέπει το φως λίγο μετά το «επεισόδιο» με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη για τα Γλυπτά του Παρθενώνα που έκανε τον γύρο του κόσμου.

Στην κατάταξη των υπουργών αυτού του μήνα από το ConservativeHome, τον ιστότοπο ειδήσεων και κοινής γνώμης των Τόρις, η καθαρή βαθμολογία αποδοχής του κυρίου Σουνάκ έχει πέσει κατακόρυφα από το 7,1 στο μείον 25,4, τη χαμηλότερη βαθμολογία του ποτέ.

Ο πρωθυπουργός βλέπει τη δημοτικότητά του να βυθίζεται παρά τις πολλαπλές προσπάθειες επαναφοράς στο συνέδριο του κόμματός του, την ομιλία του Βασιλιά και, καθώς και τη διμερή συμφωνία με την οποία το Ηνωμένο Βασίλειο επιχειρεί να λύσει το ζήτημα της παράτυπης μετανάστευσης.

Η δημοσίευση, που θεωρείται «Βίβλος» για τη βάση των Τόρις, περιέγραψε τη βαθμολογία ως «τρομερή» και είπε ότι κάθε καλό νέο για τον κ. Σουνάκ έχει επισκιαστεί από κάτι κακό. Σε ένδειξη μάλιστα της αυξανόμενης ανησυχίας εντός του κόμματος για την αποτυχία της πολιτικής του για το άσυλο στη Ρουάντα, ο υπουργός Εσωτερικών Τζέιμς Κλέβερλι έπεσε από την πρώτη θέση στην 22η του καταλόγου.

Η πιο δημοφιλής υπουργός του υπουργικού συμβουλίου μεταξύ της βάσης των Τόρις είναι η Kέμι Μπάντενοχ με 63,4 βαθμούς. Η υπουργός επιχειρήσεων θεωρείται πιθανός διάδοχος του Σουνάκ σε περίπτωση που οι Συντηρητικοί χάσουν τις επόμενες εκλογές. Υποστηρίχτηκε στην κούρσα για την ηγεσία του περασμένου καλοκαιριού από το Μάικλ Γκόουβ, ο οποίος εκείνη την εποχή επαίνεσε τον «εξαίρετο εγκέφαλό» της.Ο Λόρδος Ντέιβιντ Κάμερον, ο οποίος επέστρεψε στην πολιτική πρώτη γραμμή ως υπουργός Εξωτερικών, έχει καθαρό σκορ μείον 4,9.

Η καταστροφική βαθμολογία για τον Σουνάκ μεταξύ των Συντηρητικών μελών βλέπει το φως την ώρα που το κόμμα του βρίσκεται 19 μονάδες πίσω από τους αντιπολιτευόμενους Εργατικούς στις δημοσκοπήσεις.