ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στο Ισραήλ: Βομβαρδισμοί κοντά σε νοσοκομείο στο βόρειο τμήμα της Γάζας

Πόλεμος στο Ισραήλ: Βομβαρδισμοί κοντά σε νοσοκομείο στο βόρειο τμήμα της Γάζας

Πόλεμος στο Ισραήλ: Νέα εφιαλτική νύχτα για τους κατοίκους της Γάζας από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς.

Ο ισραηλινός στρατός βομβάρδισε περιοχή που βρίσκεται το νοσοκομείο Καμάλ Αντουάν στη βόρεια Γάζα, προκαλώντας ζημιές, δήλωσε ο δημοσιογράφος του Αλ Τζαζίρα, Άνας Αλ-Σαρίφ που βρίσκεται κοντά στο νοσοκομείο.

Συγκεκριμένα ο δημοσιογράφος είπε σε φωνητικό μήνυμα το βράδυ της Δευτέρας ότι η κατάσταση ήταν «πολύ σοβαρή».

«Υπάρχουν ζημιές μέσα λόγω της βαριάς πτώσης θραυσμάτων στο κτήριο του νοσοκομείου και στους εκτοπισμένους στην αυλή του νοσοκομείου», είπε ο Αλ-Σαρίφ τη στιγμή που στο βάθος ακούγονταν εκρήξεις.

Παράλληλα είπε ότι μπορούσε να ακούσει αεροπορικές επιδρομές και πυρά πυροβολικού, ενώ πρόσθεσε ότι όποιος κινούνταν κοντά στο νοσοκομείο δέχτηκε πυροβολισμούς.

ΠΟΫ εναντίον ισραηλινού στρατού

Στο μεταξύ, ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας δήλωσε το βράδυ της Δευτέρας ότι ο ισραηλινός στρατός τον είχε καλέσει να αδειάσει, εντός 24 ωρών, μια αποθήκη με ιατρική βοήθεια στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας «καθώς οι χερσαίες επιχειρήσεις θα την καθιστούσαν άχρηστη».

«Καλούμε το Ισραήλ να αποσύρει αυτή την εντολή και να πάρει όλα τα δυνατά μέτρα για την προστασία των αμάχων και των μη στρατιωτικών υποδομών, συμπεριλαμβανομένων των νοσοκομείων και των εγκαταστάσεων ανθρωπιστικής αρωγής», πρόσθεσε ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, σε ανάρτησή του στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης X.

Διάψευση από τον ισραηλινό στρατό

Τα ξημερώματα, ο ισραηλινός στρατός διέψευσε πως απαίτησε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) να αδειάσει μέσα σε 24 ώρες αποθήκη με ιατρικό υλικό στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας.

«Η αλήθεια είναι ότι δεν ζητήσαμε να εκκενωθούν αποθήκες και το αναφέραμε σαφώς και γραπτώς στους αρμόδιους αξιωματούχους του ΟΗΕ», ανέφερε το όργανο του υπουργείου Άμυνας του Ισραήλ το οποίο είναι αρμόδιο για την επίβλεψη των πολιτικών δραστηριοτήτων στα παλαιστινιακά εδάφη (COGAT).