ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Σήμερα η «σφοδρότερη ημέρα των μαχών» στη Γάζα από την έναρξη του πολέμου

Ισραήλ: Σήμερα η «σφοδρότερη ημέρα των μαχών» στη Γάζα από την έναρξη του πολέμου

Οι ισραηλινές δυνάμεις μάχονται σε διάφορα μέτωπα, σε όλο το μήκος της Λωρίδας της Γάζας.

Ισραηλινές δυνάμεις, υποστηριζόμενες από μαχητικά αεροσκάφη που έχουν ρίξει εκατοντάδες βόμβες και άλλα πυρομαχικά, εμπλέκονται στη σφοδρότερη ημέρα μαχών μετά την έναρξη της εισβολής τους στη Λωρίδα της Γάζας, δήλωσε σήμερα το απόγευμα ένας Ισραηλινός ανώτερος στρατιωτικός διοικητής.

«Βρισκόμαστε στην πιο έντονη μέρα μετά την έναρξη της χερσαίας επιχείρησης», δήλωσε ο στρατηγός Γιαρόν Φίνκελμαν, επικεφαλής των δυνάμεων των IDF που διεξάγουν επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ισραηλινές δυνάμεις μάχονται στη Τζαμπάλια, βόρεια της πόλης της Γάζας και στη Σουτζάγια, ανατολικά της πόλης, και τώρα πολεμούν επίσης στη Χαν Γιουνίς, στο νότιο τμήμα του παλαιστινιακού θύλακα.

«Βρισκόμαστε στην καρδιά της Τζαμπάλια, στην καρδιά της Σουτζάγια, και τώρα επίσης στην καρδιά της Χαν Γιουνίς», είπε.

Λιβανέζος στρατιώτης νεκρός

Ένας Λιβανέζος στρατιώτης σκοτώθηκε και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν σήμερα σε ισραηλινό βομβαρδισμό εναντίον στρατιωτικής θέσης στον νότιο Λίβανο, ανακοίνωσε ο λιβανέζικος στρατός.

Ο λιβανέζικος στρατός, ανεπτυγμένος στη μεθοριακή περιοχή, ανέφερε ότι μια από τις στρατιωτικές του θέσεις «βομβαρδίστηκε από τον ισραηλινό εχθρό, σκοτώνοντας έναν στρατιώτη και τραυματίζοντας άλλους τρεις».

Στους 80 οι νεκροί ισραηλινοί στρατιώτες

Ογδόντα Ισραηλινοί στρατιώτες έχουν σκοτωθεί από την έναρξη των επιχειρήσεων

Από την έναρξη της επίθεσης που εξαπέλυσε ο ισραηλινός στρατός στη Λωρίδα της Γάζας με στόχο να «εξαλείψει τη Χαμάς», έχουν σκοτωθεί 80 Ισραηλινοί στρατιώτες, ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο η υπηρεσία Τύπου του ισραηλινού στρατού.

Μετά από τρεις εβδομάδες σφοδρών βομβαρδισμών, το Ισραήλ εξαπέλυσε χερσαία επίθεση στον παλαιστινιακό θύλακα στις 27 Οκτωβρίου, ως απάντηση στην επίθεση της 7ης Οκτωβρίου της Χαμάς στο νότιο Ισραήλ, η οποία άφησε πίσω του 1.200 νεκρούς, κυρίως αμάχους, σύμφωνα με τις ισραηλινές αρχές.

Οι ισραηλινές επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας έχουν αφήσει σχεδόν 16.000 νεκρούς, κατά πλειοψηφία αμάχους, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Χαμάς.