ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Τρομακτική έκρηξη σε σπίτι στη Βιρτζίνια - Έρευνες της Αστυνομίας

ΗΠΑ: Τρομακτική έκρηξη σε σπίτι στη Βιρτζίνια - Έρευνες της Αστυνομίας
AP

Έρευνα μετά την τρομακτική έκρηξη σε ένα σπίτι κοντά στην Ουάσινγκτον

Οι αμερικανικές αρχές προσπαθούν σήμερα να εξακριβώσουν τα αίτια της τρομακτικής έκρηξης, που διέλυσε χθες το βράδυ μια κατοικία στα προάστια της Ουάσινγκτον, αφότου ένα βίντεο μεταδόθηκε ευρέως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το βράδυ της Δευτέρας, η αστυνομία παρενέβη σε μια συνοικία της πόλης Άρλινγκτον, στη Βιρτζίνια, αφότου ένας ύποπτος προχώρησε στη ρίψη «περίπου 30 έως 40 φωτοβολίδων» από το σπίτι του προς τις γύρω κατοικίες, χωρίς να τραυματιστεί κανένας, αναφέρεται στο δελτίο Τύπου της αστυνομίας, που δημοσιεύτηκε τη νύχτα της Δευτέρας προς Τρίτη.

Εκεί διευκρινίζεται πως στη συνέχεια, την ώρα που αστυνομικοί επιχειρούσαν να ερευνήσουν το σπίτι του υπόπτου ο οποίος είχε ταμπουρωθεί, ο άνδρας πυροβόλησε πολλές φορές «με κάτι που φαινόταν πως ήταν πυροβόλο όπλο» και «κατόπιν, μια έκρηξη σημειώθηκε στο σπίτι».

AP

Στο ερασιτεχνικό βίντεο που δημοσιεύτηκε και έγινε viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, διακρίνεται μια τεράστια έκρηξη στο σπίτι, φλόγες υψώνονται σε ύψος πολλών μέτρων πάνω από το κτίριο. Σύμφωνα με έναν κάτοικο, πρόκειται για δύο κτίρια εφαπτόμενα το ένα στο άλλο.

«Είμαι βέβαιος πως η οικογένεια που διέμενε στο γειτονικό σπίτι απομακρύνθηκε πριν από την έκρηξη, όμως έχασε το σπίτι της», δήλωσε ο γείτονας στην τοπική εφημερίδα ARLnow.

«Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη» διαβεβαιώνει η αστυνομία, η οποία έκανε λόγο για τρεις αστυνομικούς ελαφρά τραυματίες, χωρίς να διευκρινίζει την κατάσταση του υπόπτου.