ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Ζελένσκι ακύρωσε ξαφνικά την παρέμβασή του στο αμερικανικό Κογκρέσο

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Ζελένσκι ακύρωσε ξαφνικά την παρέμβασή του στο αμερικανικό Κογκρέσο
AP Photo

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι ακύρωσε την προγραμματισμένη για την Τρίτη ομιλία του ενώπιον του αμερικανικού Κογκρέσου λόγω ενός γεγονότος της «τελευταίας στιγμής», σύμφωνα με δήλωση του ηγέτης των Δημοκρατικών στη Γερουσία Τσακ Σουμέρ.

«Ο Ζελένσκι δεν μπορεί να έρθει στην ενημέρωσή μας στις 15.00, κάτι συνέβη την τελευταία στιγμή», δήλωσε ο Αμερικανός γερουσιαστής στους δημοσιογράφους.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας επρόκειτο να μιλήσει μέσω βιντεοδιάσκεψης στο αμερικανικό Κογκρέσο, ελπίζοντας να αποσπάσει την αποδέσμευση ενός νέου αλλά καίριας σημασίας πακέτου βοήθειας για τη χώρα του που είναι σε πόλεμο.

Η Ουάσινγκτον είναι ο μεγαλύτερος προμηθευτής στρατιωτικής βοήθειας στο Κίεβο, έχοντας δώσει δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια μετά τη ρωσική εισβολή τον Φεβρουάριο του 2022.

Ωστόσο, παρά την υπόσχεση του Δημοκρατικού προέδρου Τζο Μπάιντεν να συνεχίσει να υποστηρίζει οικονομικά την Ουκρανία, πληθαίνουν οι φωνές για να μπει ένα «φρένο», κάτι που ισοδυναμεί με καταστροφικό σενάριο για το Κίεβο, του οποίου η αντεπίθεση, προκαλεί απογοητεύσει καθώς δεν έχει φέρει τα προσδοκώμενα εδαφικά κέρδη.