ΚΟΣΜΟΣ

Συγκινεί το βίντεο της πρώτης μέρας της επιστροφής 5χρονης ομήρου της Χαμάς στο νηπιαγωγείο

Συγκινεί το βίντεο της πρώτης μέρας της επιστροφής 5χρονης ομήρου της Χαμάς στο νηπιαγωγείο

Μία πεντάχρονη μαζί με την οικογένειά της απήχθησαν από τη Χαμάς κατά τη διάρκεια της επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου στο κιμπούτς Νιζ Ορ 

Συγκινητικές είναι οι ιστορίες των ομήρων της Χαμάς που βλέπουν το φως της δημοσιότητας μετά την απελευθέρωσή τους. Βίντεο που μοιράστηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το υπουργείο Παιδείας του Ισραήλ δείχνει την στιγμή που μία 5χρονη επιστρέφει στο νηπιαγωγείο μετά από σχεδόν δύο μήνες αιχμαλωσίας στη Γάζα.

Η πεντάχρονη Εμιλία Αλόνι μαζί με την μητέρα της Ντανιέλ απήχθησαν από τη Χαμάς, από το κιμπούτς Νιζ Ορ στις 7 Οκτωβρίου όπου βρίσκονταν για να επισκεφθούν την θεία της μικρής, Σάρον Αλόνι Κούνιο. Οι τρεις τους όπως και τα δίδυμα Έμμα και Γιουλι, τα 3 ετών αδέλφια της Εμιλίας, όπως και ο πατέρας τους Νταβίντ απελευθερώθηκαν στην σύντομη κατάπαυση πυρός στο τέλος Νοεμβρίου.

Στο βίντεο που ανέβηκε στην πλατφόρμα Χ φαίνεται η Εμιλία «χαμένη» μέσα στις αγκαλίες των συμμαθητών της.

Στις 7 Οκτωβρίου, στις 11 το πρωί, στη διάρκεια της επίθεσης της Χαμάς στο κιμπούτς η Ντανιελ σύμφωνα με το Sky News, έστειλε ένα «τελευταίο μήνυμα» στην οικογένειά της λέγοντας ότι μέσα στο σπίτι ήταν «τρομοκράτες» και φοβόταν ότι δεν θα επιβίωναν. Η Ντανιελ και η Εμιλία πέρασαν 49 ημέρες ως αιχμάλωτες της Χαμάς, ενώ ήταν μεταξύ των 23 ομήρων που απελευθερώθηκαν στις 24 Νοεμβρίου.

Σε επιστολή που δημοσιεύθηκε μετά την απελευθέρωσή τους, η Ντανιέλ ευχαρίστησε τη Χαμάς «για τις πολλές ώρες που περάσατε ως φροντιστές» και λέγοντας οτι φρόντισαν και εκείνη και την κόρη της.