ΚΟΣΜΟΣ

Απειλές Ερντογάν κατά Ισραήλ: Αν εξουδετερώσει μέλη της Χαμάς εντός Τουρκίας «θα το πληρώσει ακριβά»

erdogan

Πόλεμος στο Ισραήλ: Αν κάνουν ένα τέτοιο λάθος, να ξέρουν ότι θα το πληρώσουν βαρύ τίμημα, δήλωσε

Μετά από δημοσιεύματα ότι το Ισραήλ ήδη επιχειρεί μέσα στην Τουρκία στοχεύοντας μέλη της Χαμάς που ίσως έχουν βρει καταφύγιο στη χώρα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προειδοποίησε ότι «αν τολμήσουν να κάνουν ένα τέτοιο βήμα κατά της Τουρκίας και των Τούρκων, θα καταδικαστούν να πληρώσουν το τίμημα έτσι ώστε να μην μπορέσουν να σταθούν ποτέ ξανά.»

Αυτά δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας μιλώντας σε δημοσιογράφους στο αεροπλάνο με το οποίο επέστρεψε από το Κατάρ.

«Πρώτα από όλα σημαίνει ότι αυτοί που μετέδωσαν αυτή την είδηση δεν γνωρίζουν την Τουρκία. Δεν ξέρουν τους Τούρκους. Δεν μας ξέρουν. Αν κάνουν ένα τέτοιο λάθος, να ξέρουν ότι θα το πληρώσουν βαρύ τίμημα. Όσοι κάνουν σήμερα αυτά τα βήματα για να περικυκλώσουν τη Γάζα από αέρα, θάλασσα και ξηρά, νόμιζαν ότι θα είχαν αποτελέσματα μέσα σε μια εβδομάδα. Τι έγινε; Το πήραν; Δεν το πήραν» ανέφερε και πρόσθεσε:

«Αν τολμήσουν να κάνουν ένα τέτοιο βήμα κατά της Τουρκίας και των Τούρκων, θα καταδικαστούν να πληρώσουν το τίμημα έτσι ώστε να μην μπορέσουν να σταθούν ποτέ ξανά. Όσοι επιχειρούν κάτι τέτοιο θα πρέπει να θυμούνται ότι οι συνέπειες μπορεί να είναι εξαιρετικά σοβαρές. Δεν υπάρχει κανένας στον κόσμο που να μην γνωρίζει την πρόοδο που έχει σημειώσει η Τουρκία τόσο στον τομέα των πληροφοριών όσο και στον τομέα της ασφάλειας. Επιπλέον, δεν είμαστε ένα κράτος που ιδρύθηκε χθες. Ούτε αυτό πρέπει να το ξεχάσει κανείς» κατέληξε.