ΚΟΣΜΟΣ

Παιδικός σταθμός στο Αμβούργο δεν στόλισε δέντρο «στο πνεύμα της θρησκευτικής ελευθερίας»

Παιδικός σταθμός στο Αμβούργο δεν στόλισε δέντρο «στο πνεύμα της θρησκευτικής ελευθερίας»
Pexels

Η διεύθυνση του νηπιαγωγείου στο Αμβούργο απέστειλε επιστολή προς τους γονείς, εξηγώντας ότι δεν θα γίνει χριστουγεννιάτικος στολισμός

Ένας παιδικός σταθμός στο Αμβούργο δεν θα στολίσει φέτος Χριστουγεννιάτικο δέντρο, προκειμένου να μην αποκλειστεί κανένα παιδί λόγω της πίστης στου, «στο πνεύμα της θρησκευτικής ελευθερίας».

Η διεύθυνση του νηπιαγωγείου Mobi, που βρίσκεται στη μεσοαστική περιοχή Λόκστεντ, στο βόρειο Αμβούργο απέστειλε επιστολή προς τους γονείς, εξηγώντας ότι δεν θα γίνει χριστουγεννιάτικος στολισμός.

«Ως ομάδα, αποφασίσαμε να μην το κάνουμε, διότι δεν θέλαμε να αποκλείσουμε κανένα παιδί και την πίστη του», αναφέρεται στην επιστολή, την οποία αποκάλυψε η Hamburger Abendblatt, μεταφέροντας τη δυσφορία πολλών γονέων, οι οποίοι έκαναν λόγο για «παράδειγμα κουλτούρας ακύρωσης». Από το σχολείο διευκρινίστηκε πάντως ότι τα παιδιά στόλισαν τις τάξεις τους με δικές τους κατασκευές.

Το χριστουγεννιάτικο δέντρο εξαιρέθηκε ως «σύμβολο», ανέφερε η διεύθυνση του νηπιαγωγείου, η οποία εκτιμά ότι «δεν πρέπει να γιορτάζονται χριστιανικές γιορτές».