ΚΟΣΜΟΣ

Ισπανία: Συνελήφθη ιμάμης στρατολόγος του Ισλαμικού Κράτους

tzami
Photo: AP

Ο ιμάμης «παρουσίαζε την εικόνα ενός τρομοκράτη αυτοκτονίας  ως κάτι θεμιτό στη μάχη εναντίον των εβραίων, των χριστιανών και των αποστατών»

Συνελήφθη ως ύποπτος ότι στρατολογούσε νέους για λογαριασμό του ISIS, ένας καθηγητής αραβικών και ιμάμης ενός τεμένους στη Μαδρίτη, όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία της Ισπανίας.

«Πρόκειται για έναν άνδρα 44 ετών, που εκμεταλλευόταν την ιδιότητά του ως καθηγητή, για να ριζοσπαστικοποιήσει ανηλίκους στους οποίους παρέδιδε μαθήματα και να στρατολογήσει πιθανούς υποψηφίους» για το Ισλαμικό Κράτος, επισημαίνει η ισπανική αστυνομία σε ένα δελτίο Τύπου.

Ο άνδρας «υπερασπιζόταν ενώπιον των νέων μία βίαιη άποψη περί θρησκείας» και «παρουσίαζε την εικόνα ενός τρομοκράτη αυτοκτονίας (καμικάζι) ως μια έγκυρη εικόνα στη μάχη εναντίον των εβραίων, των χριστιανών και των αποστατών», αναφέρεται στο δελτίο Τύπου.

Η έρευνα ξεκίνησε τον περασμένο χρόνο, όμως ο άνδρας συνελήφθη την 29η Νοεμβρίου.

«Αυτές οι ενέργειες έγιναν αντιληπτές στους κόλπους της κοινότητας και δημιούργησαν διαμάχη» αναγκάζοντας τον ύποπτο να κινείται πιο διακριτικά, εξηγεί η αστυνομία.