ΚΟΣΜΟΣ

Χάος στο Λονδίνο: Ο Τζέιμς Μπλάντ ανάμεσα σε χιλιάδες εγκλωβισμένους στο μετρό λόγω βλάβης

O Tζέιμς Μπλαντ
O Tζέιμς Μπλαντ
ΑΡ

Λονδίνο Ο γνωστός τραγουδιστής Τζέιμς Μπλαντ ήταν ανάμεσα στους χιλιάδες επιβάτες που εγκλωβίστηκαν σε κρύους, σκοτεινούς συρμούς για πάνω από τέσσερις ώρες. Η χιουμοριστική του ανάρτηση

Η Υπηρεσία Εθνικών Σιδηροδρόμων (National Rail) στη Βρετανία έχει προειδοποιήσει ότι μπορεί να χρειαστεί «σημαντικός χρόνος» μέχρι να ολοκληρωθούν οι επισκευές, ενώ οι επιβάτες που προσπαθούν να μπουν στην πρωτεύουσα κατά τη διάρκεια της ώρας αιχμής του πρωινού της Παρασκευής ενημερώνονται ότι αναμένουν αναστάτωση.

Χιλιάδες μετακινούμενοι έμειναν καθηλωμένοι σε κρύα, σκοτεινά βαγόνια για ώρες το βράδυ της Πέμπτης (7.12), ανάμεσά τους και ο τραγουδιστής, Τζέιμς Μπλαντ

Η ζημιά προκλήθηκε στα εναέρια καλώδια ηλεκτρικού ρεύματος όταν ένα τρένο χτύπησε ένα εμπόδιο έξω από το London Paddington - που σημαίνει ότι έπρεπε να διακοπεί η τροφοδοσία. Πλάνα έδειξαν ανθρώπους να στριμώχνονται στο σκοτάδι και μικρά παιδιά κλαίνε, ενώ τελικά, τα τρένα εκκενώθηκαν με τους επιβάτες να περπατούν κατά μήκος των σιδηροδρομικών γραμμών προς ασφάλεια.

Οι γραμμές Great Western Railway, Heathrow Express και Elizabeth επηρεάστηκαν, με τις αρχές να προειδοποιούν ότι η «μεγάλη διακοπή» θα συνεχιστεί μέχρι τις 12 το μεσημέρι σήμερα Παρασκευή το νωρίτερο. Όλες οι γραμμές μεταξύ Paddington και Acton Main Line παραμένουν αποκλεισμένες - που σημαίνει ότι οι υπηρεσίες μπορεί να ακυρωθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα ή να καθυστερήσουν έως και 90 λεπτά.

Η Νational Rail έχει προειδοποιήσει: «Ειδικοί μηχανικοί θα σπεύσουν για τον εντοπισμό της βλάβης και περιμένουμε ενημέρωση για το πόσο καιρό θα χρειαστεί για να διορθωθεί το πρόβλημα. Λόγω της φύσης υψηλού κινδύνου των εργασιών επισκευής, μπορεί να χρειαστεί σημαντικός χρόνος για να ολοκληρωθούν οι επισκευές»

Χθες βράδυ εκτυλίχθηκαν σκηνές χάους και πανικού, με τους εγκλωβισμένους επιβάτες να περιγράφουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για ανθρώπους που πανικοβλήθηκαν μέσα στους συρμούς και άρχισαν να «κλωτσούν τις πόρτες». Άλλοι επέκριναν την έλλειψη πληροφοριών από τους οδηγούς και το πλήρωμα του τρένου και ανέφεραν ότι δεν μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν τις τουαλέτες.

Στο X, πρώην Twitter, ο Τζέιμς Μπλαντ έκανε έκκληση για πίτσα σε πακέτο - γράφοντας: «Έμεινα κολλημένος κάπου έξω από το Paddington εδώ και σχεδόν 4 ώρες τώρα. Χωρίς φιστίκια και κρασί.»

Η παρουσιάστρια του Countdown Rachel Riley αποκάλυψε επίσης ότι είχε κολλήσει στη γραμμή Elizabeth για σχεδόν τέσσερις ώρες. Οι πελάτες που επιχειρούν να ταξιδέψουν στο δίκτυο σήμερα καλούνται να χρησιμοποιήσουν εναλλακτικές διαδρομές.

Η αναταραχή σημειώθηκε καθώς ένα νέο κύμα απεργιών στους σιδηροδρόμους στη Βόρεια Αγγλία ξεκινά σήμερα. Μέλη του συνδικάτου Aslef on Northern Trains και του TransPennine Express εμπλέκονται σε μια μακροχρόνια διαμάχη για τους μισθούς. Και οι δύο εταιρείες έχουν προγραμματιστεί να ακυρώσουν τις υπηρεσίες και οι κινητοποιήσεις θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε διακοπή λειτουργίας το Σάββατο.