ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στο Ισραήλ: «Πονοκέφαλος» για τον IDF βίντεο με ακρότητες στρατιωτών στη Γάζα

israel
Photo: twitter

Πόλεμος στο Ισραήλ: Ιδιαίτερα προκλητικές θεωρούνται οι εικόνες όπου πυρπολούνται τρόφιμα και νερό από στρατιώτη

Αντιδράσεις και αρνητικά σχόλια προκαλούν βίντεο που φέρεται να έχουν αναρτήσει ισραηλινοί στρατιώτες από τη Γάζα σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Associated Press τα βίντεο «προκαλούν πονοκέφαλο στον ισραηλινό στρατό καθώς αντιμετωπίζει διεθνή κατακραυγή για τις τακτικές του και τον αυξανόμενο αριθμό νεκρών αμάχων, την ώρα που στο εσωτερικό του Ισραήλ εκπρόσωποι ανθρωπιστικών οργανώσεων όπως η B’Tselem, καταγγέλλουν «κτηνωδίες από την κορυφή ως τον τελευταίο ένστολο του ισραηλινού στρατού».

Ιδιαίτερα προκλητικές θεωρούνται οι εικόνες όπου πυρπολούνται τρόφιμα και νερό από στρατιώτη για να μην φτάσουν στους λιμοκτονούντες της Γάζας.

Ανάλογες αντιδράσεις προκάλεσαν εικόνες βανδαλισμού ενός μαγαζιού με ελάχιστα παχνίδια στον προσφυγικό καταυλισμό της βόρειας Γάζας.

Στρατιώτης βιντεοσκοπείται να μεταφέρει μουσουλμανικά χαλιά προσευχής σε ένα μπάνιο, άλλος ποζάρει κάτω από γκράφιτι με σύνθημα «Δικαστήριο του Χαν Γιούνις».

Σε άλλη φωτογραφία, στρατιώτης απαθανατίζει σύνθημα γραμμένο με κόκκινο σπρέι: «Αντί να σβήσουμε γκράφιτι, ας σβήσουμε τη Γάζα».

Άλλο βίντεο που δημοσιεύτηκε από την Yinon Magal στο X, πρώην Twitter, δείχνει δεκάδες στρατιώτες να χορεύουν σε κύκλο, και να τραγουδούν: «Κατακτητές στη Γάζα», τραγούδι που χτύπησε ευαίσθητες χορδές καθώς είχε τη δημοφιλή μελωδία της ποδοσφαιρικής ομάδας Beitar Jerusalem.