ΚΟΣΜΟΣ

Τέλος στο θρίλερ εξαφάνισης του 17χρονου Άλεξ: Βρέθηκε στην Τουλούζη μετά από έξι χρόνια

Τέλος στο θρίλερ εξαφάνισης του 17χρονου Άλεξ: Βρέθηκε στην Τουλούζη μετά από έξι χρόνια

Ο 17χρονος Αλεξ Μπάτι θα επαναπατρισθεί σύντομα στη Βρετανία αφού εντοπίστηκε στην Τουλούζη μετά από έξι χρόνια που αναζητούταν

Ο 17χρονος Βρετανός Αλεξ Μπάτι, που εξαφανίσθηκε το 2017 και βρέθηκε στην περιοχή της Τουλούζης, βρίσκεται στην φροντίδα των κοινωνικών υπηρεσιών και θα επαναπατρισθεί σύντομα, έγινε γνωστό από πηγές της γαλλικής εισαγγελίας.

«Αναμένουμε ότι θα έρθει να τον πάρει η γιαγιά του. Περιμένουμε να ρυθμίσουμε τον επαναπατρισμό του με τους Βρετανούς. Είναι ασφαλής. Τον έχουν αναλάβει οι κοινωνικές υπηρεσίες», δήλωσε ο γενικός εισαγγελέας της Τουλούζης, χωρίς να προσδιορίσει τον τόπο όπου βρίσκεται ο Αλεξ Μπάτι.

«Φυσικά, είμαστε σε επαφή με την βρετανική αστυνομία (...) Συνεργαζόμαστε στενά για να οργανώσουμε τον επαναπατρισμό του. Έχει γίνει η ταυτοποίησή του και δεν υπάρχει ανησυχία γι' αυτό», πρόσθεσε.

Η αστυνομία του Μείζονος Μάντσεστερ, από όπου κατάγεται ο νεαρός, ανακοίνωσε χθες ότι βρίσκεται σε επαφή με τις γαλλικές αρχές για να λάβει επιπλέον στοιχεία.

«Είναι μία πολύπλοκη και μακρά έρευνα. Είναι αναγκαίο να γίνουν επιπλέον έρευνες», είχε δηλώσει εκπρόσωπος της αστυνομίας του Μείζονος Μάντσεστερ.

Σύμφωνα με το BBC, που επικαλείται αστυνομική πηγή, ο νεαρός, που είναι καλά στην υγεία του, δήλωσε ότι δεν έχει υποστεί κακομεταχείριση.

Σε ηλικία 11 ετών εξαφανίσθηκε στο εξωτερικό κατά την διάρκεια διακοπών με την μητέρα και τον παππού του, υπενθυμίζει το BBC.

Η γιαγιά του, που είχε την επιμέλειά του, είχε δηλώσει το 2018 στο BBC πως θεωρούσε ότι η μητέρα του και ο παππούς του τον είχαν πάρει μαζί τους για να ζήσουν σε «πνευματική κοινότητα» στο Μαρόκο.