ΚΟΣΜΟΣ

Άλεκ Μπάλντουιν: Του επιτέθηκαν διαδηλωτές κατά του Ισραήλ - Επεισόδιο με βρισιές και προσβολές

Ο Άλεκ Μπάλντουιν έγινε στόχος διαδηλωτών
Ο Άλεκ Μπάλντουιν έγινε στόχος διαδηλωτών

Ο Άλεκ Μπάλντουιν έγινε στόχος οργισμένων διαδηλωτών κατά του Ισραήλ, καθώς βρέθηκε -άθελά του όπως λέει- σε μία φιλοπαλαιστινιακή συγκέντρωση

Σε έντονο φραστικό επεισόδιο με αντι-ισραηλινούς διαδηλωτές ενεπλάκη ο διάσημος ηθοποιός Άλεκ Μπάλντουιν, ο οποίος περπατούσε κοντά σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας όταν «μπήκε στο στόχαστρο» ενός οργισμένου πλήθους.

Σύμφωνα με την New York Post, πλήθος διαδηλωτών πλημμύρισαν εχθές τον Σιδηροδρομικό Σταθμό Πενσυλβάνια και τον Σταθμό Γκραντ Σέντραλ στη Νέα Υόρκη διαμαρτυρόμενοι για τις συνεχιζόμενες επιθέσεις του ισραηλινού στρατού στη Γάζα και για τη στάση των ΗΠΑ απέναντι στον πόλεμο στη Μέση Ανατολή.

Ο Μπάλντουιν περπατούσε κοντά στο σημείο της συγκέντρωσης όταν τον εντόπισαν διαδηλωτές που έτρεξαν προς το μέρος του, κατηγορώντας τον ότι υποστηρίζει το Ισραήλ.«Βούλωσε το γ@@νο στόμα σου, δεν ντρέπεσαι καθόλου;» φώναξε ένας διαδηλωτής στον αστέρα του Χόλιγουντ, καθώς εκείνος υπερασπιζόταν τον εαυτό του. Ερωτηθείς αν καταδικάζει τις ενέργειες του Ισραήλ, ο 65χρονος απάντησε αρνητικά, λέγοντας ότι «υποστηρίζει την ειρήνη στη Γάζα». «Άντε γ@@σου» του απάντησε τότε ο άνδρας.

«Κάνεις ηλίθιες ερωτήσεις», ακούστηκε ο Μπάλντουιν να λέει σε έναν από τους διαδηλωτές. «Κάνε μου μια έξυπνη ερώτηση και θα σου απαντήσω» .Η αντιπαράθεση έληξε όταν ο Μπάλντουιν μπόρεσε να περάσει και να εγκαταλείψει το σημείο. «Παρεμπιπτόντως η σταδιοδρομία σου πάει κατά διάλου», του φώναξε ο άντρας.

Μια πηγή κοντά στον ηθοποιό είπε ότι ο βραβευμένος ηθοποιός προσεγγίστηκε «επιθετικά» ενώ προσπαθούσε να προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες του. «Ο Άλεκ ήταν καθ' οδόν για να διδάξει εθελοντικά σε ένα μάθημα υποκριτικής. Δεν είχε σκοπό να πάει στη διαμαρτυρία και δεν συμμετείχε με κανέναν τρόπο», είπε η πηγή. «Τον προσέγγισαν επιθετικά και επανειλημμένα. Η αστυνομία παρενέβη για να αποφύγει περαιτέρω σύγκρουση, ώστε να μπορέσει να φτάσει στην τάξη με ασφάλεια».