ΚΟΣΜΟΣ

Ο Όρμπαν χάρισε… άλογο στον Ερντογάν και εκείνος «απάντησε» με ηλεκτρικό όχημα

Ο Όρμπαν χάρισε… άλογο στον Ερντογάν και εκείνος «απάντησε» με ηλεκτρικό όχημα
TWITTER.

«Η καλύτερη συμφωνία που έκανα ποτέ», ανέφερε ο Πρωθυπουργός της Ουγγαρίας.

Δεκαεπτά συμφωνίες υπεγράφησαν κατά την 6η συνεδρίαση του Συμβουλίου Στρατηγικής Συνεργασίας Υψηλού Επιπέδου μεταξύ Τουρκίας και Ουγγαρίας, η οποία έλαβε χώρα στη Βουδαπέστη υπό την προεδρία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του Βίκτορ Ορμπάν.

Η… ιδιαίτερη ανταλλαγή δώρων ανάμεσα στους δύο ηγέτες

Ο Πρωθυπουργός της Ουγγαρίας χάρισε τη Δευτέρα (18/12) στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ένα άλογο, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Προέδρου της Τουρκίας. Πρώτα, ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους είχε χαρίσει ένα ηλεκτρικό όχημα τουρκικής κατασκευής στον Ορμπάν κατά τη διάρκεια της συνάντησης των δύο ηγετών. Στη συνέχεια, ο τελευταίος περιέγραψε την ανταλλαγή αλόγου με αυτοκίνητο ως «την καλύτερη συμφωνία που έχω συνάψει ποτέ».

«Οι διαβουλεύσεις υψηλού επιπέδου έχουν θετικό αντίκτυπο στις διμερείς σχέσεις»

Ο Ταγίπ Ερντογάν τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι οι επαφές και οι διαβουλεύσεις υψηλού επιπέδου έχουν θετικό αντίκτυπο στις διμερείς σχέσεις. «Από τους πρώτους ένδεκα μήνες του τρέχοντος έτους, ο όγκος των εμπορικών μας συναλλαγών ξεπέρασε τον περυσινό και πλησίασε τα 4 δισ. δολάρια.

Φυσικά, είμαστε αποφασισμένοι να επιτύχουμε τον κοινό μας στόχο των 6 δισ. δολαρίων. Σε αυτό το πλαίσιο, δημιουργήσαμε τη μεικτή επιτροπή οικονομίας και εμπορίου, επιπλέον του υφιστάμενου μηχανισμού της μεικτής οικονομικής επιτροπής».

Σχετικές ειδήσεις