ΚΟΣΜΟΣ

Tζορτζ Κλούνεϊ για τον Μάθιου Πέρι: «Η επιτυχία στα Φιλαράκια δεν του έφερε χαρά ή γαλήνη»

O Tζορτζ Κλούνεϊ
O Tζορτζ Κλούνεϊ
ΑΡ

Ο Τζορτζ Κλούνεϊ πιστεύει ότι η επιτυχία του Μάθιου Πέρι στη σειρά «Τα Φιλαράκια» δεν του έφερε «χαρά ή ευτυχία ή ειρήνη»

Ο Τζορτζ Κλούνεϊ μίλησε για πρώτη φορά δημόσια για τη φιλία του με τον Mάθιου Πέρι και γιατί πιστεύει ότι η επιτυχία του ηθοποιού στα «Φιλαράκια» δεν του έφερε την ευτυχία που πάντα ήθελε. Κατά την προώθηση της νέας του ταινίας «The Boys in the Boat», ο 62χρονος Κλούνεϊ μίλησε για τη σχέση του με τον εκλιπόντα ηθοποιό.

Συγκεκριμένα, τόνισε πώς ήταν μάρτυρας των αγώνων του ηθοποιού με τον εθισμό ενώ το δίδυμο πρωταγωνιστούσε στις αντίστοιχες εκπομπές τους στο NBC πριν από χρόνια. «Γνώρισα τον Ματ όταν ήταν 16 ετών», είπε ο Κλούνεϊ στο Deadline. «Παίζαμε μαζί paddle. Είναι περίπου 10 χρόνια νεότερος από εμένα. Και ήταν ένα υπέροχο, αστείο, αστείο, αστείο παιδί»

O αστέρας του «Oceans Eleven» θυμήθηκε πώς ο Πέρι μοιραζόταν συχνά τα όνειρά του για την απόκτηση ενός ρόλου σε μια επιτυχημένη τηλεοπτική εκπομπή όταν «ήταν παιδί». «Το μόνο που μας έλεγε, εννοώ εγώ, σαν τον Ρίτσαρντ Κιντ και τον Γκραντ Χέσλοφ, θέλω απλώς να παίξω σε μια κωμική σειρά, φίλε» θυμήθηκε.

Αν και ο Πέρι πήρε τελικά τον ρόλο του Τσάντλερ Μπινγκ στην πετυχημένη σειρά «Friends», ο Κλούνεϊ είπε ότι και πάλι «δεν ήταν ευτυχισμένος». Παρά την εκπλήρωση των παιδικών του ονείρων, ισχυρίστηκε ότι το κατόρθωμά του «δεν του έφερε χαρά, ευτυχία ή ειρήνη».

Καθώς οι σειρές «Στην Εντατική» και τα «Φιλαράκια» γυρίζονταν «πλάι-πλάι» στην ίδια σκηνή του NBC, οι δύο ηθοποιοί έβλεπαν συχνά ο ένας τον άλλον. Το ER προβλήθηκε από το 1994 έως το 2009 και τα «Φιλαράκια» από το 1994 έως το 2004. Το 1995, ο Κλούνεϊ πρωταγωνίστησε μάλιστα σε ένα επεισόδιο της θρυλικής κωμικής σειράς.

«Και βλέποντας αυτό να συνεχίζεται όταν ήμασταν στη Warner Brothers, ήμασταν εκεί ακριβώς ο ένας δίπλα στον άλλο, ήταν δύσκολο να το παρακολουθούμε γιατί δεν ξέραμε τι συνέβαινε» συνέχισε για τη μάχη του Πέρι με τις ουσίες, τις καταχρήσεις για τα οποία ο ηθοποιός μιλούσε εκτενώς σε όλη του τη ζωή.

«Ξέραμε απλώς ότι δεν ήταν χαρούμενος και δεν είχα ιδέα ότι έκανε, 12 Vicodin την ημέρα και όλα τα πράγματα για τα οποία μιλούσε, όλα αυτά τα σπαρακτικά. Και επίσης λέει ότι η επιτυχία και τα χρήματα και όλα αυτά τα πράγματα, δεν σου φέρνουν μόνο αυτόματα ευτυχία», πρόσθεσε. «Πρέπει να είσαι ευχαριστημένος με τον εαυτό σου και τη ζωή σου». Στις 28 Οκτωβρίου, ο Πέρι βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στο Λος Άντζελες. Ήταν 54 ετών.

Την περασμένη εβδομάδα, διαπιστώθηκε ότι ο ηθοποιός πέθανε από οξεία επίδραση της κεταμίνης, σύμφωνα με έκθεση νεκροψίας από τον ιατροδικαστή της κομητείας του Λος Άντζελες που έλαβε το PEOPLE. Το έγγραφο αναφέρει επίσης τον πνιγμό, τη στεφανιαία νόσο και τις επιπτώσεις της βουπρενορφίνης ως παράγοντες που συνέβαλαν στον θάνατό του.

Η νεκροψία ανέφερε ότι ο Πέρι ήταν «σύμφωνα με πληροφορίες καθαρός για 19 μήνες» πριν από τον θάνατό του, αν και έκανε θεραπεία με έγχυση κεταμίνης και είχε την τελευταία του θεραπεία «μιάμιση εβδομάδα πριν» τον τυχαίο πνιγμό. Ωστόσο, ο ιατροδικαστής σημείωσε ότι «η κεταμίνη στο σύστημά του κατά τον θάνατο δεν θα μπορούσε να προέρχεται από αυτήν τη θεραπεία έγχυσης, καθώς ο χρόνος ημιζωής της κεταμίνης είναι 3 έως 4 ώρες ή λιγότερο».

Κατά τη διάρκεια της ζωής του, ο σταρ μιλούσε ανοιχτά για τους αγώνες του με τον εθισμό. Στα απομνημονεύματά του του 2022, με τίτλο «Friends, Lovers, and the Big Terrible Thing» αναφέρθηκε στο ταξίδι του με νηφαλιότητα και την αίσθηση υπερηφάνειας που ένιωθε για να παραμείνει καθαρός. «Άλλαξε τη ζωή μου με κάθε τρόπο. Πήρα το σόου όταν ήμουν 24 χρονών, το σόου τελείωσε όταν ήμουν 34. Διαμόρφωσε τη ζωή μου. Και ήταν η στιγμή της ζωής μου» είχε πει ο Πέρι

Σχετικά με την υποστήριξη του καστ στη συνεχιζόμενη εξάρτησή του, ο Πέρι είπε: «Ήταν κατανοητοί και ήταν υπομονετικοί». Και πρόσθεσε: «Είναι σαν πιγκουίνοι. Στη φύση, όταν κάποιος είναι άρρωστος ή πολύ τραυματισμένος, οι άλλοι πιγκουίνοι τον περιβάλλουν και το στηρίζουν και περπατούν μέχρι ο πιγκουίνος να περπατήσει μόνος του. Και κάπως έτσι έκανε το καστ για μένα».