ΚΟΣΜΟΣ

Το χριστουγεννιάτικο μήνυμα του Πάπα: «Ο πόλεμος εμποδίζει τον Ιησού να βρει τη θέση του στον κόσμο»

To χριστουγεννιάτικο μήνυμα του Πάπα
To χριστουγεννιάτικο μήνυμα του Πάπα
ΑΡ

Στο μήνυμά του για τα Χριστούγεννα ο Πάπας Φραγκίσκος εξέφρασε αλληλεγγύη στη Βηθλεέμ και καταδίκασε «τη μάταιη λογική του πολέμου»

Ο Πάπας Φραγκίσκος, ενώπιον 6.500 πιστών μέσα στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου έστειλε μήνυμα ειρήνης: «Οι καρδιές μας είναι στη Βηθλεέμ, όπου ο Πρίγκιπας της Ειρήνης απορρίπτεται για άλλη μια φορά από τη μάταιη λογική του πολέμου» είπε. Ο 87χρονος Ποντίφηκας χρησιμοποίησε το κήρυγμά του για να προσφέρει την αλληλεγγύη του στους ανθρώπους στη Μέση Ανατολή

Η «ένοπλη σύγκρουση σήμερα» εμποδίζει τον Ιησού «να βρει χώρο στον κόσμο». Στην ίδια τη Βηθλεέμ, τελέστηκε Θεία Λειτουργία από Παλαιστίνιους Χριστιανούς, οι οποίοι προσευχήθηκαν για να τελειώσει ο πόλεμος. Η παραδοσιακή σκηνή της Φάτνης στην πλατεία Manger περιβαλλόταν από μπάζα και συρματοπλέγματα.

Στο Βατικανό, ο ποντίφικας απέρριψε «την αναζήτηση για κοσμική δύναμη και φήμη και δόξα, που μετρά τα πάντα με την επιτυχία, τα αποτελέσματα και τους αριθμούς, έναν κόσμο που έχει εμμονή με τα επιτεύγματα». Αντίθετα, ο Ιησούς είπε, μπήκε ταπεινά στον κόσμο. «Εδώ, δεν βλέπουμε έναν θεό οργής και τιμωρίας, αλλά τον Θεό του ελέους, που παίρνει σάρκα και εισέρχεται στον κόσμο με αδυναμία», είπε.

Ο παγανισμός συνδέεται με τη «δύναμη, την κοσμική επιτυχία και την ειδωλολατρία του καταναλωτισμού», είπε ο Πάπας. «Ο Θεός, από την άλλη πλευρά, δεν κυματίζει μαγικά, δεν είναι θεός του εμπορίου που υπόσχεται τα πάντα μονομιάς. Δεν μας σώζει πατώντας ένα κουμπί, αλλά μας πλησιάζει, για να αλλάξει τον κόσμο μας από μέσα»