ΚΟΣΜΟΣ

Οικογενειακή τραγωδία στη Φλόριντα: Έφηβος δολοφόνησε την αδερφή του για τα χριστουγεννιάτικα δώρα

Τραγωδία στη Φλόριντα
Τραγωδία στη Φλόριντα

Δύο έφηβα αδέλφια συνελήφθησαν στην Φλόριντα μετά τον θανάσιμο πυροβολισμό της αδερφής τους στη διάρκεια ενός καυγά για τα χριστουγεννιάτικα δώρα.

Η 23χρονη πυροβολήθηκε στο στήθος από τον έφηβο αδελφό της ενώ είχε τον 10 μηνών γιο της στο καρότσι, ανακοίνωσε το γραφείο του σερίφη της Φλόριντα. Στη συνέχεια, το αγόρι πυροβολήθηκε από τον μεγαλύτερο αδερφό του, ο οποίος έβγαλε το δικό του όπλο. Ο έφηβος είχε βγει για ψώνια την παραμονή των Χριστουγέννων με την Aμπριέλ Μπάλντουιν, την 23χρονη αδερφή του, καθώς και τη μητέρα του, τον 15χρονο αδελφό και τα παιδιά της αδερφής του, δήλωσε ο σερίφης της κομητείας Πινέλας, Μπομπ Γκουαλτιέρι κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε μετά από έναν καυγά που ξέσπασε για το ποιος θα έπαιρνε περισσότερα δώρα. «Καυγάδισαν για το ποιος έπαιρνε τι και πόσα χρήματα θα ξοδεύονταν σε ποιον, και είχαν αυτό το μεγάλο επεισόδιο στο κατάστημα», είπε ο σερίφης Τα αγόρια συνέχισαν να μαλώνουν στο σπίτι της γιαγιάς τους στο Λάργο - μια πόλη περίπου μισή ώρα με το αυτοκίνητο από την Τάμπα. Είχαν πάει εκεί για να μπορεί η γιαγιά να κάνει babysitting στο αγοράκι της Μπάλντουιν και τον 6χρονο γιο της όσο ήταν στη δουλειά.

Μόλις μπήκε μέσα, το 14χρονο αγόρι φέρεται να έβγαλε ένα ημιαυτόματο όπλο, το έστρεψε στον αδερφό του και του είπε ότι επρόκειτο να τον πυροβολήσει στο κεφάλι, είπε ο Γκουαλτιέρι. Ο μεγαλύτερος έφηβος είπε ότι δεν ήθελε να τσακωθεί και κάλεσε τον αδερφό του να φύγει από το σπίτι. Ένας από τους θείους τους χώρισε τους εφήβους και έβγαλε το 14χρονο αγόρι έξω, όπου ήταν η Μπάλντουιν με το μωρό της.

«Πρέπει να ηρεμήσετε», είπε η κοπέλα στον αδελφό της, σύμφωνα με τον Γκουαλτιέρι «Γιατί προσπαθείς να κάνεις καυγά; Είναι Χριστούγεννα». Το 14χρονο αγόρι απηύθυνε στην αδερφή του πολλά υποτιμητικά λόγια και της είπε ότι επρόκειτο να πυροβολήσει εκείνη και το μωρό της. Φέρεται να την πυροβόλησε στο στήθος γύρω στις 13:45 (τοπική ώρα). Το μωρό στο καρότσι δεν τραυματίστηκε, είπε ο Γκουαλτιέρι.

Ο μικρότερος αδερφός, ηλικίας 14 ετών, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε σταθερή κατάσταση και θα τεθεί υπό κράτηση όταν βγει από το νοσοκομείο, ανακοίνωσε η αστυνομία. Οι τοπικοί εισαγγελείς θα επανεξετάσουν την υπόθεση και θα αποφασίσουν εάν θα τον κατηγορήσουν ως ενήλικα για τη δολοφονία της αδερφής του, πρόσθεσε ο σερίφης Γκουαλτιέρι.

Η γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της, πρόσθεσε. Εξήγησε ότι η μητέρα δύο παιδιών υπέφερε από εσωτερική αιμορραγία και δεν μπορούσε να αναπνεύσει - αλλά πρόσθεσε ότι το μωρό στο πορτ-μπεμπέ δεν έπαθε τίποτα. Ο 15χρονος συνελήφθη και κατηγορήθηκε για απόπειρα ανθρωποκτονίας πρώτου βαθμού και παραποίηση στοιχείων.