ΚΟΣΜΟΣ

Σόιμπλε: Όταν κουνούσε το δάχτυλο στην Ελλάδα - «Μην κατηγορείτε άλλους για τα οικονομικά σας δεινά»

O Bόλφγκανγκ Σόιμπλε έφυγε από τη ζωή στα 81 του χρόνια
O Bόλφγκανγκ Σόιμπλε έφυγε από τη ζωή στα 81 του χρόνια
ΑΡ

Σε μία απο τις γνωστές του επιθέσεις στη χώρα μας, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είχε ζητήσει απο τους Έλληνες να μην κατηγορούν άλλους για τα δεινά τους.

Τα οικονομικά προβλήματα της Ελλάδας είναι εγχώρια, δήλωνε τον Μάρτιο του 2015 ο εκλιπών υπουργός Οικονομικώντης Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε αυστριακή εφημερίδα, επαναλαμβάνοντας τη γραμμή του Βερολίνου ότι δεν θα πληρώσει πολεμικές αποζημιώσεις στην Αθήνα.

«Νομίζω ότι οι αρμόδιοι είναι υποχρεωμένοι να πουν στον λαό τις αιτίες των προβλημάτων στην Ελλάδα. Δεν είναι στις Βρυξέλλες, στην Ευρώπη ή στη Γερμανία. Είναι στο γεγονός ότι η Ελλάδα έζησε πέρα από τις δυνατότητές της για πολύ καιρό», δήλωνε σε μια συνέντευξη με την Der Standard τον Μάρτιο του 2015.

Η Γερμανία είχε απορρίψει για μία ακόμη φορά την περίοδο εκείνη τις ελληνικές απαιτήσεις για αποζημίωση για τις θηριωδίες του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, αφού ο τότε πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε το Βερολίνο ότι χρησιμοποιεί νομικά τεχνάσματα για να αποφύγει την καταβολή αποζημιώσεων για τη ναζιστική κατοχή της χώρας του. «Το θέμα έχει διευθετηθεί εδώ και δεκαετίες», είπε ο Σόιμπλε.