ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: «Ποιο καψόνι, όλα είναι ψέμματα» λέει το φερόμενο θύμα του απολυμένου σεφ

Γαλλία: «Ποιο καψόνι, όλα είναι ψέμματα» λέει το φερόμενο θύμα του απολυμένου σεφ
Εφημερίδα Sud Ouest

Ο βραβευμένος με αστέρι Μισελέν σεφ σε ξενοδοχείο της Γαλλίας απολύθηκε καθώς φέρεται να έκανε ένα καψόνι σε υπάλληλο του ξενοδοχείου - Το θύμα διαψεύδει όλες τις κατηγορίες 

«Πλάκα» μεταξύ συναδέλφων υποστηρίζει το φερόμενο θύμα ότι ήταν το περιστατικό για το οποίο ένας βραβευμένος με αστέρι Μισελέν σεφ πεντάστερου ξενοδοχείου στο Μπιαρίτς απολύθηκε.

Ο εργαζόμενος του εστιατορίου στο πεντάστερο ξενοδοχείο του ομίλου Hyatt έκανε μία ανάρτηση στο Instagram, όπου έγραψε σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα Sud Ouest πως «Διαψεύδω όλες τις κατηγορίες σε βάρος του πρώην σεφ μου, Ορελιάν Λαρζό».

Τα τοπικά μέσα έκαναν λόγο για «εξευτελιστικό καψόνι» σε βάρος του εργαζόμενου, στις 2 Δεκεμβρίου, όταν όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα, επί ώρες, ο νεαρός υπάλληλος ήταν δεμένος, γυμνός σε μία καρέκλα με ένα μήλο στο στόμα και ένα καρότο ανάμεσα στους γλουτούς, ενώ παρόντες ήταν ο σεφ Λαρζό και η ομάδα του.

«Ένα καρότο ανάμεσα στους γλουτούς; Αλήθεια; Αλήθεια; Επίθεση; Όλα αυτά είναι ψέματα», έγραψε το φερόμενο θύμα, ο οποίος υποστήριξε ότι ήταν «μια πλάκα μεταξύ φίλων».

Ο απολυμένος σεφ από την πλευρά του υποστήριξε ότι «τα καταγγελλόμενα γεγονότα δεν αντιπροσωπεύουν την αλήθεια» και δήλωσε «συντετριμμένος» από τις «επιθέσεις σε βάρος της τιμής και της υπόληψής του». Συμπλήρωσε: «Καταδικάζω κάθε μορφή κακομεταχείρισης, καψονιών ή εξευτελισμού (…) και ποτέ δεν θα εμπλακώ σε τέτοια συμπεριφορά».

Η διεύθυνση του ομίλου Hyatt, στον οποίο ανήκει το ξενοδοχείο ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι έλαβε γνώση ενός «ανησυχητικού συμβάντος» μέσα στο ξενοδοχείο καθώς «και για τα βίντεο που κυκλοφόρησαν» σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και δήλωσε ότι «Διεξήχθη έρευνα και ελήφθησαν οι κατάλληλες αποφάσεις».

Ο 31χρονος σεφ, πέρυσι τιμήθηκε με αστέρι Μισελέν και στις 21 Δεκεμβρίου απολύθηκε για το εν λόγω συμβάν, ενώ το θύμα παραιτήθηκε και πήγε στο Παρίσι για να εργαστεί σε ένα ξενοδοχείο εκεί.

Παρόλο που δεν έχει υποβληθεί μήνυση εναντίον του σεφ, η εισαγγελία της πόλης Μπαγιόν ξεκίνησε προκαταρκτική έρευνα για τις κατηγορίες της σεξουαλικής επίθεσης και βιαιοπραγίας.