ΚΟΣΜΟΣ

Η Πολωνία ζητά «εξηγήσεις» από τη Ρωσία για τον πύραυλο που παραβίασε τον εναέριο χώρο της

Η Πολωνία ζητά «εξηγήσεις» από τη Ρωσία για τον πύραυλο που παραβίασε τον εναέριο χώρο της
AP, φωτογραφία αρχείου.

Συναγερμός στην Πολωνία, για πύραυλο που πέρασε από την εναέρια περιοχή των συνόρων με την Ουκρανία, «πιθανότατα ρωσικής προέλευσης», σύμφωνα με υψηλόβαθμους κρατικούς αξιωματούχους.

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Πολωνίας κάλεσε τον επιτετραμμένο της Ρωσίας για εξηγήσεις, μετά την παραβίαση του εναέριου χώρου της χώρας από έναν πύραυλο, «πιθανότατα ρωσικό», νωρίς το πρωί της Παρασκευής (29/12).

«Ο Βλαντισλάβ – Τεοφίλ Μπαρτοσέφσκι παρέδωσε στον επιτετραμμένο της Ρωσικής Ομοσπονδίας μία νότα διαμαρτυρίας, ζητώντας εξήγηση για το συμβάν που σημειώθηκε το πρωί και αφορούσε την παραβίαση του εναέριου χώρου της Πολωνίας από έναν πύραυλο», σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου. Απαίτησε, επίσης, να σταματήσουν αμέσως τέτοιου είδους ενέργειες, όπως επισημάνθηκε.

Στόλτενμπεργκ: «Το ΝΑΤΟ βρίσκεται σε επαγρύπνηση για την Πολωνία»

Το ΝΑΤΟ παρακολουθεί την κατάσταση στην Πολωνία μετά την είσοδο πυραύλου στον εναέριο χώρο των συνόρων με την Ουκρανία, ο οποίος «πιθανότατα ήταν ρωσικός», σύμφωνα με Πολωνό Στρατηγό.

Συγκεκριμένα, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της Πολωνίας, Αντρέι Ντούντα, υπογραμμίζοντας ότι «θα παραμείνουμε σε επαφή, καθώς επαληθεύονται τα γεγονότα».

«Μίλησα με τον (σ.σ. Πολωνό) Πρόεδρο, Αντρέι Ντούντα, για το περιστατικό με τον πύραυλο στην Πολωνία. Το ΝΑΤΟ στέκεται αλληλέγγυο στον πολύτιμο σύμμαχό μας, παρακολουθεί την κατάσταση και θα παραμείνουμε σε επαφή, καθώς επαληθεύονται τα γεγονότα. Το ΝΑΤΟ παραμένει σε επαγρύπνηση», έγραψε ο κ. Στόλτενμπεργκ στα κοινωνικά δίκτυα.

Σχετικές ειδήσεις