ΚΟΣΜΟΣ

Αστυνομικός πυροβόλησε και σκότωσε 27χρονη που κάλεσε το 100 για ενδοοικογενειακή βία

Αστυνομικός πυροβόλησε και σκότωσε 27χρονη που κάλεσε το 100 για ενδοοικογενειακή βία

Βίντεο από κάμερα της στολής του αξιωματικού που πυροβόλησε και σκότωσε την 27χρονη έδωσε στη δημοσιότητα το τμήμα του σερίφη στο Λος Άντζελες.

Το τμήμα του σερίφη του Λος Άντζελες (LASD) έδωσε την Παρασκευή στη δημοσιότητα υλικό από κάμερες στολής ενός αστυνομικού που πυροβόλησε και σκότωσε την Niani Finlayson, 27 ετών, η οποία είχε καλέσει το 100 για βοήθεια κατά τη διάρκεια ενός περιστατικού ενδοοικογενειακής βίας.

Όπως φαίνεται στο βίντεο από το τραγικό περιστατικό, ο αστυνομικός Ty Shelton πυροβόλησε την 27χρονη κοπέλα τέσσερις φορές μέσα σε περίπου τρία δευτερόλεπτα από την είσοδό του στο σπίτι της.

Το τραγικό αυτό περιστατικό που έλαβε χώρα στο Λάνκαστερ, μία πόλη στο βόρειο τμήμα της κομητείας του Λος Άντζελες, προκάλεσε εθνική κατακραυγή καθώς ακτιβιστές των πολιτικών δικαιωμάτων άρχισαν να διερωτώνται γιατί οι βουλευτές δεν κατάφεραν να αποκλιμακώσουν τη σύγκρουση και αντ' αυτού χρησιμοποίησαν θανατηφόρα βία εναντίον μιας γυναίκας που είχε ζητήσει τη βοήθειά τους και ήταν θύμα κακοποίησης.

Το LASD έδωσε στη δημοσιότητα και ηχητικό υλικό από την κλήση στο 911, το οποίο κατέγραψε το θύμα να φωνάζει: «Δεν βγαίνει από το σπίτι μου ... Δεν με αφήνει ήσυχη ... Χρειάζομαι την αστυνομία εδώ αμέσως». Η 27χρονη ακούστηκε να ουρλιάζει και να επαναλαμβάνει συνεχώς άνδρα να φύγει από πάνω της. Ο δικηγόρος της οικογένειας δήλωσε ότι ο άνδρας ήταν ο πρώην φίλος της.

Όπως φαίνεται από τις κάμερες των αστυνομικών, όταν έφτασαν έξω από το διαμέρισμα της 27χρονης, άκουσαν μία γυναίκα να ουρλιάζει από μέσα. Όταν τελικά η Finlayson άνοιξε την πόρτα, η 9χρονη κόρη της που στεκόταν δίπλα της φάνηκε να λέει ότι στους αστυνομικούς ότι την είχε χτυπήσει - φαινομενικά λέγοντας ότι την είχε «γρονθοκοπήσει» ή «σπρώξει», αν και το Τμήμα του Σερίφη παραμόρφωσε τη φωνή της κόρης και τα σχόλιά της δεν διακρίνονται καθαρά.

Η Finlayson εμφανίστηκε να κρατάει ένα κουζινομάχαιρο ενώ φαίνεται να λέει πως ο πρώην φίλος της τους είχε επιτεθεί. «Είμαι έτοιμη να τον μαχαιρώσω» ακούστηκε να λέει η 27χρονης καθώς ο άντρας είχε βλάψει την κόρη της.

Στο σπίτι μπήκε πρώτη μία γυναίκα αστυνομικός με το θύμα και τον πρώην φίλο της να μετακινούνται στην απέναντι άκρη του δωματίου. Ο αστυνομικός και δράστης του εγκλήματος ακολούθησε μέσα λίγο αργότερα και πυροβόλησε τέσσερις φορές εναντίον της Finlayson σχεδόν αμέσως μόλις μπήκε.

Ο Shelton πυροβόλησε κατά της Finlayson ενώ η κόρη της βρισκόταν κοντά. Η κόρη έτρεξε στην κουζίνα αφού έριξε τους πυροβολισμούς και η μητέρα της κατέρρευσε στο έδαφος. Η γυναίκα αστυνομικός ούρλιαζε: «Όχι, όχι, γιατί πυροβόλησες;».

Τέλος, όπως αναφέρει το LASD σε ανακοίνωσή του, το θύμα μεταφέρθηκε αργότερα σε νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της. Ο πρώην της, τον οποίο η αστυνομία δεν κατονόμασε, προέβαλε «αντίσταση», δήλωσε το LASD, και συνελήφθη για κακοποίηση παιδιού και επίθεση εναντίον αστυνομικού, αλλά αργότερα αφέθηκε ελεύθερος εν αναμονή περαιτέρω ερευνών. Η οικογένεια της Finlayson δήλωσε ότι είχε τραυματίσει την ίδια και την κόρη της.

Διαβάστε επίσης:

Ηφαιστειακός τουρισμός: Ποιοι είναι οι «κυνηγοί λάβας»

Πόλεμος Ισραήλ: 21.672 νεκρούς ανακοίνωσε η Χαμάς - Τετράωρη παύση εχθροπραξιών στη Ράφα

Ρωσία: Δύο νεκρά παιδιά από τις πυραυλικές επιθέσεις στο Μπέλγκοροντ