ΚΟΣΜΟΣ

Πούτιν: Πρωτοχρονιάτικο διάγγελμα στους Ρώσους - Οι στόχοι της νέας χρονιάς

Πούτιν: Πρωτοχρονιάτικο διάγγελμα στους Ρώσους - Οι στόχοι της νέας χρονιάς
Αρχείου AP

Στο πρωτοχρονιάτικο διάγγελμά του προς του Ρώσους, ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν υπενθύμισε ότι το απερχόμενο 2023 η Ρωσία υπερασπίστηκε σθεναρά τα εθνικά της συμφέροντα, την ελευθερία και την ασφάλειά της

Η πρωτοχρονιάτικη ομιλία του Προέδρου της Ρωσίας είναι η πιο δημοφιλής εκδήλωση μετάδοσης στα ρωσικά τηλεοπτικά κανάλια την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Παραδοσιακά, τα συγχαρητήρια ξεκινούν στις 31 Δεκεμβρίου στις 23.55.

Αμέσως μετά την ομιλία του προέδρου, η τηλεόραση μεταδίδει το ακριβές σήμα ώρας - τους ήχους και στη συνέχεια ακούγεται ο εθνικός ύμνος. Στο μήνυμά του, ο αρχηγός του κράτους συνοψίζει τα αποτελέσματα του απερχόμενου έτους, καθορίζει τις προτεραιότητες για το επόμενο έτος, εύχεται στους πολίτες της χώρας.

Στο πρωτοχρονιάτικο διάγγελμά του προς του Ρώσους, ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν υπενθύμισε ότι το απερχόμενο 2023 Ρωσία υπερασπίστηκε σθεναρά τα εθνικά της συμφέροντα, την ελευθερία και την ασφάλειά της.

Σύμφωνα με το ria novosti, o Πούτιν ανέφερε πως το κύριο πράγμα που έχει ενώσει και συνεχίζει να ενώνει τους Ρώσους είναι η μοίρα της πατρίδας και μια βαθιά κατανόηση της υπέρτατης σημασίας του ιστορικού σταδίου από το οποίο διέρχεται η Ρωσία.

«Έχουμε πλήρη και σαφή επίγνωση του πόσο εξαρτάται από τον εαυτό μας κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, από τη διάθεσή μας για το καλύτερο, από την επιθυμία μας να υποστηρίξουμε ο ένας τον άλλον με λόγια και πράξεις. Η εργασία για το κοινό καλό έχει φέρει κοντά την κοινωνία. Είμαστε ενωμένοι στις σκέψεις μας. Στην εργασία και στη μάχη. Τις καθημερινές και τις αργίες. Δείχνοντας τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά του λαού της Ρωσίας: αλληλεγγύη, έλεος, επιμονή», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος, ενώ έκανε ειδική αναφορά και στους στρατιώτες που βρίσκονται στην Ουκρανία.

«Οι καρδιές μας είναι μαζί σας. Είμαστε περήφανοι για εσάς, θαυμάζουμε το θάρρος σας. Ξέρω ότι τώρα νιώθεις την αγάπη των πιο κοντινών, και αγαπημένων σου ανθρώπων. Ισχυρή και ειλικρινής υποστήριξη από εκατομμύρια Ρώσους πολίτες. Η υποστήριξη ολόκληρου του έθνους», δήλωσε ο πρόεδρος.

Τόνισε ότι η Ρωσία δεν θα υποχωρήσει ποτέ, ότι δεν υπάρχει δύναμη που να μπορεί να διαιρέσει τους Ρώσους και να σταματήσει την ανάπτυξη της χώρας. Εν κατακλείδι, ο Πρόεδρος επέστησε την προσοχή στο γεγονός ότι το επόμενο έτος 2024 έχει ανακηρυχθεί Έτος της Οικογένειας και ευχήθηκε σε όλες τις ρωσικές οικογένειες ό, τι καλύτερο. Εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο πολυεθνικός ρωσικός λαός θα διασφαλίσει τη βιώσιμη παροχή της πατρίδας, την ευημερία των πολιτών και θα γίνει ακόμη ισχυρότερος.

«Αυτή είναι η πιο αξιόπιστη εγγύηση για το μέλλον της Ρωσίας», κατέληξε ο Πούτιν, ο οποίος μίλησε για περίπου 4 λεπτά με φόντο το παραδοσιακό σκηνικό του Κρεμλίνου.