ΚΟΣΜΟΣ

Σάλος στη Βρετανία: Σαμπάνια αξίας 90.000 λιρών για τη Βουλή των Λόρδων

Σάλος στη Βρετανία: Σαμπάνια αξίας 90.000 λιρών για τη  Βουλή των Λόρδων

Τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα μετά από αίτημα έδειξαν ότι, κατά τη διάρκεια του έτους, αγοράστηκαν 1.589 μπουκάλια σαμπάνιας με συνολικό κόστος 88.987 £ – περίπου 56 £ το καθένα

Σαμπάνια αξίας σχεδόν 90.000 λιρών αγοράστηκε για εκδηλώσεις εντός της Βουλής των Λόρδων πέρυσι και από το κατάστημα δώρων της, σύμφωνα με νέα στοιχεία, το υψηλότερο τίμημα εδώ και πέντε χρόνια.

Λεπτομέρειες για τις πωλήσεις - που ισοδυναμούν με 1.589 μπουκάλια - ελήφθησαν από το Εθνικό Κόμμα της Σκωτίας, το οποίο ισχυρίστηκε ότι αυτό απέδειξε ότι οι Λόρδοι ήταν «αρχαϊκοί και άσχετοι» την εποχή της έξαρσης της κρίσης του κόστους ζωής, σύμφωνα με τον The Guardian.

«Ένα κοινοβούλιο όπου οι μη εκλεγμένοι Λόρδοι εισπράττουν 342 λίρες την ημέρα μόνο και μόνο για να εμφανιστούν, δεν είναι ένα κοινοβούλιο κατάλληλο να εκπροσωπεί σωστά τον λαό», δήλωσε ο Tόμι Σέπαρντ, βουλευτής του SNP για το Ανατολικό Εδιμβούργο.

Τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα μετά από αίτημα έδειξαν ότι, κατά τη διάρκεια του έτους, αγοράστηκαν 1.589 μπουκάλια σαμπάνιας με συνολικό κόστος 88.987 £ – περίπου 56 £ το καθένα. Το κόστος είναι ελαφρώς αυξημένο από το σύνολο του 2022, όταν πουλήθηκαν 1.580 φιάλες με κόστος £85.462.

Το SNP δεν έχει εκπροσώπους στη Βουλή των Λόρδων λόγω της αντίθεσής του στο μη εκλεγμένο δεύτερο σώμα.

«Οι ψηφοφόροι θα ξετρελαθούν όταν ακούσουν ότι, ενώ αγωνίζονταν να εξισορροπήσουν τα οικονομικά του νοικοκυριού και να πληρώσουν για βασικά είδη, όπως είδη παντοπωλείου και ενέργεια, οι μη εκλεγμένοι Λόρδοι έπιναν σαμπάνια», πρόσθεσε ο Σέπαρντ.

«Το περασμένο έτος ορίστηκε από την κρίση κόστους ζωής του Westminster που είδε το βιοτικό επίπεδο να πέφτει και αμέτρητα περισσότερα νοικοκυριά να ωθούνται στη φτώχεια και τη στέρηση – μια πραγματικότητα ξένη προς τους Λόρδους και τον πλούσιο τρόπο ζωής τους».

Ένας εκπρόσωπος της Βουλής των Λόρδων είπε ότι όλο το αλκοόλ, συμπεριλαμβανομένης της σαμπάνιας, που πωλήθηκε στη Βουλή των Λόρδων πωλήθηκε με κέρδος.