ΚΟΣΜΟΣ

Παντρεύεται ο Κροίσος πρίγκιπας του Μπρουνέι: H καλλονή νύφη και ο δεκαήμερος παραμυθένιος γάμος

To λαμπερό ζεύγος που ενώθηκε με τα δεσμά του γάμου
To λαμπερό ζεύγος που ενώθηκε με τα δεσμά του γάμου
Ιnstagram

Τρεις μήνες μετά την ανακοίνωση του αρραβώνα τους τον Οκτώβριο του 2023, ο πρίγκιπας Αμπντούλ Ματίν του Μπρουνέϊ και η Ανίσα «Ισα» Κάλεμπιτς παντρεύονται σε μία λαμπερή τελετή που θα θυμίζει παραμύθι και θα διαρκέσει δέκα ημέρες

Ο πρίγκιπας Aμπντούλ Ματίν του Μπρουνέι και η Ανίσα Ίσα Κάλεμπιτς ετοιμάζονται να παντρευτούν σε μια πλούσια γαμήλια εκδήλωση 10 ημερών που ξεκίνησε χθες (7/1). Ο πρίγκιπας Mατίν είναι ο τέταρτος γιος -και ένα από τα δέκα παιδιά- του ηγέτη του Μπρουνέι, του σουλτάνου Χασανάλ Μπολκιάχ

Ο ίδιος και η αρραβωνιαστικιά του, Aνίσα η οποία είναι εγγονή του ειδικού συμβούλου του Σουλτάνου, Πεχίν Ντάτo - κράτησαν το ειδύλλιό τους μυστικό, ο πρίγκιπας εθεάθη να συνοδεύει τον πατέρα του σε επίσημες βασιλικές εκδηλώσεις. Παρευρέθηκε στη στέψη του Βασιλιά Κάρολου και της Βασίλισσας Καμίλα τον Μάιο του 2023 και επίσης συνόδευσε τον πατέρα του στην κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ τον Σεπτέμβριο του 2022. Ομοίως, η Aνίσα είχε παραστεί στον βασιλικό γάμο της αδελφής του πρίγκιπα στο Μπρουνέι, που πραγματοποιήθηκε τον Ιανουάριο του 2023.

Ο πρίγκιπας Mατίν είναι ιδιαίτερα δραστήριος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, και κάνει συχνά αναρτήσεις για τους σχεδόν 2,5 εκατομμύρια ακολούθους του, ενώ πρόσφατα «ανέβασε» μια φωτογραφία του δίπλα στην αγαπημένη του, στο επίσημο πορτρέτο των αρραβώνων τους. Με περιουσία ύψους 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ο τρόπος ζωής του είναι αρκετά πλούσιος και δε διστάζει να τον επιδείξει. Παίζει πόλο, οδηγεί ιδιωτικά αεροσκάφη και φαίνεται να περνάει πολύ χρόνο σε εκπληκτικές παραλίες ή αγκαλιάζοντας άγρια ζώα.

Οι δύο νέοι φέρεται να βγαίνουν εδώ και μερικά χρόνια. Η Aνίσα συνόδευσε μάλιστα τον πρίγκιπα Mατίν στον βασιλικό γάμο της αδερφής του, πριγκίπισσας Azemah Ni'matul Bolkiah, τον Ιανουάριο του 2023. Παντρεύτηκε τον πρίγκιπα Bahar ibni Jefri Bolkiah, τον πρώτο της εξάδερφο.

Μία εβδομάδα πριν από την έναρξη των εορτασμών του γάμου τους, ο πρίγκιπας μοιράστηκε μια εικόνα του ίδιου και της αρραβωνιαστικιάς του στο Instagram για να ευχηθεί για τη νέα χρονιά. Έγραψε στη λεζάντα της φωτογραφίας, «Σας εύχομαι τα καλύτερα για το 2024». Στη φωτογραφία ο πρίγκιπας Ματίν φορούσε ένα μπλε κοστούμι ενώ η Aνίσα δίπλα του, χαμογελούσε με ένα κρεμ σακάκι. Τα χέρια της ήταν σταυρωμένα μπροστά επιδεικνύοντας ένα μεγάλο διαμαντένιο δαχτυλίδι αρραβώνων.

Η γαμήλια τελετή θα διαρκέσει 10 ημέρες, ξεκινώντας από τις 7 Ιανουαρίου και θα ολοκληρωθεί στις 16 Ιανουαρίου. Μια ισλαμική τελετή θα πραγματοποιηθεί στις 11 Ιανουαρίου, όπου ο πρίγκιπας και η αρραβωνιαστικιά του θα ανταλλάξουν γαμήλιους όρκους στο Τζαμί του Σουλτάνου Ομάρ Αλί Σαϊφουντιέν, σύμφωνα με το περιοδικό Hello!. Άλλες εορταστικές εκδηλώσεις περιλαμβάνουν μία γαμήλια δεξίωση, συμπόσια, μουσικές παραστάσεις αλλά και μία παρέλαση γύρω από την πρωτεύουσα του Μπρουνέι, Μπαντάρ Σερί Μπεγκαβάν στις 14 Ιανουαρίου.

Στην τελετή αναμένεται να παραστούν γαλαζοαίματοι από όλο τον κόσμο. Ο πρίγκιπας διάδοχος του βρετανικού θρόνου Ουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον πιθανότατα θα παραστούν στον γάμο, καθώς ο Σουλτάνος του Μπρουνέι ήταν καλεσμένος στον γάμο του βασιλικού ζεύγους το 2011.