ΚΟΣΜΟΣ

Αυστρία: Τελεφερίκ έπεσε από ύψος εφτά μέτρων τραυματίζοντας σοβαρά τέσσερα άτομα

Αυστρία: Τελεφερίκ έπεσε από ύψος εφτά μέτρων τραυματίζοντας σοβαρά τέσσερα άτομα
Glomex

Ένα δέντρο το οποίο φέρεται να έπεσε πάνω στο τελεφερίκ προκάλεσε την πτώση που είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν συνολικά έξι άτομα

Σοβαρό ατύχημα σημειώθηκε στο χιονοδρομικό κέντρο Hochoetz στο Τιρόλο της Αυστρίας, όταν τελεφερίκ έπεσε από ύψος 7-10 μέτρων την Τρίτη 9 Ιανουαρίου, τραυματίζοντας σοβαρά τέσσερα άτομα.

Σύμφωνα με τα διεθνή μέσα, το ατύχημα φέρεται να προκλήθηκε από δέντρο το οποίο έπεσε πάνω στο τελεφερίκ με αποτέλεσμα αυτό να πέσει τραυματίζοντας τους ανθρώπους που ήταν μέσα, έναν 49χρονο άνδρα από τη Δανία, τα παιδιά του, ένα αγόρι 20 ετών και ένα κορίτσι 19 ετών και τον 46χρονο θείο τους.

Ένας από τους τραυματίες (δεν έχει αποσαφηνιστεί ποιος από τους τέσσερις) χρειάστηκε να διακομιστεί σε νοσοκομείο στο Ίνσμπρουκ σε κρίσιμη κατάσταση.

Σύμφωνα με την αστυνομία συνολικά τραυματίστηκαν έξι άτομα, οι τέσσερις Δανοί και ακόμα δύο άτομα με καταγωγή από τη Γερμανία, οι οποίοι επέβαιναν στο διπλανό τελεφερίκ και τραυματίστηκαν εξαιτίας των αναταράξεων που προκλήθηκαν.

Για το περιστατικό διενεργείται έρευνα, με τον φορέα εκμετάλλευσης των τελεφερίκ να αναφέρει ότι δεν παρατηρήθηκαν παρατυπίες, σε δοκιμαστικό έλεγχο που έγινε την Τρίτη.