ΚΟΣΜΟΣ

Μελάνια Τραμπ: Πέθανε η μητέρα της σε ηλικία 78 ετών - Το «αντίο» της πρώην πρώτης κυρίας

Πέθανε στα 78  της η πεθερά του Ντόναλντ Τραμπ
Πέθανε στα 78 της η πεθερά του Ντόναλντ Τραμπ
ΑΡ

Η Aμαλία Κναβς, μητέρα της Mελάνια Τραμπ, πέθανε σε ηλικία 78 ετών, ανακοίνωσε η πρώην πρώτη κυρία στα social media 

«Με βαθιά λύπη ανακοινώνω τον θάνατο της αγαπημένης μου μητέρας, Αμαλίγια», έγραψε η Μελάνια Τραμπ σε μια δήλωση στο X, παλαιότερα γνωστό ως Twitter. «Η Αμαλία Κναβς ήταν μια δυνατή γυναίκα που πάντα φερόταν με χάρη, ζεστασιά και αξιοπρέπεια. Ήταν απόλυτα αφοσιωμένη στον σύζυγό της, τις κόρες, τον εγγονό και τον γαμπρό της. Θα μας λείψει απεριόριστα και θα συνεχίσουμε να τιμούμε και να αγαπάμε την κληρονομιά της», συνεχίζει η δήλωση.

Στην πρωτοχρονιάτικη εκδήλωση του στο Μαρ-α-Λάγο, ο Ντόναλντ Τραμπ μίλησε για την απουσία της συζύγου του από τις οικογενειακές συγκεντρώσεις κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, λέγοντας στο πλήθος οτι είναι στο πλευρό της μητέρας της.

Πηγές λένε στο PEOPLE ότι η πρώην πρώτη κυρία δεν ήταν στον εορτασμό της Πρωτοχρονιάς των Τραμπ και ο πρώην πρόεδρος είπε στους παρευρισκόμενους: «Μελάνια, μεγάλη πρώτη κυρία, τόσο δημοφιλής, ο κόσμος την αγαπά.Τώρα είναι στο νοσοκομείο με τη μητέρα της. Η μητέρα της, η Αμαλία, είναι πολύ άρρωστη, αλλά ελπίζουμε ότι θα αναρρώσει».

Oι Τραμπ με τη μητέρα της Μελάνια, ΑμαλίαΑΡ

Ο 77χρονος Τραμπ συνέχισε: «Αλλά ήταν πολύ άρρωστη, οπότε θέλω απλώς να πω ένα απλό «γεια» στην πρώτη κυρία, μόλις μιλήσαμε, είναι στο Μαϊάμι σε ένα υπέροχο νοσοκομείο και ελπίζω να είναι καλά. Αλλά είναι δύσκολο. Είναι πολύ δύσκολο. Το γνωρίζει πιθανώς περίπου το 95% των ανθρώπων σε αυτό το δωμάτιο. Θέλουμε απλώς να ευχηθούμε στην Αμαλία να γίνει καλύτερα όσο το δυνατόν γρηγορότερα»

Η Μελάνια διατηρούσε στενή σχέση με τη μητέρα της και τον πατέρα της, Βίκτορ Κναβς, 79 ετών. Και οι δύο ζούσαν στο Μαρ-α-Λάγο τα τελευταία χρόνια, όπου διαμένουν επίσης η πρώην πρώτη κυρία και ο πρώην πρόεδρος.

«Η Αμαλία έχει άριστες σχέσεις με τη Μελάνια και με τον Μπάρον», είπε στο PEOPLE πηγή κοντά στην οικογένεια. «Την αγαπούν. Είναι ανιδιοτελής και φροντίζει την οικογένεια. Η Μελάνια ήταν πάντα πολύ καλή με τη μαμά της όπως και με τον Μπάρον» Ο γιος των Τραμπ ήταν επίσης πολύ κοντά της. «Υπήρξαν στιγμές που ο Μπάρον ήταν με τον παππού και τη γιαγιά του περισσότερο παρά με τη Μελάνια και πολύ περισσότερο από τον Ντόναλντ» λένε οικείοι της οικογένειας.

Τόσο ο Βίκτορ όσο και η Αμαλία έγιναν πολίτες των ΗΠΑ τον Αύγουστο του 2018, κατά τη διάρκεια της προεδρίας του Τραμπ. Μιλώντας στο ABC News εκείνη την εποχή, ο δικηγόρος του ζευγαριού είπε ότι οι δυο τους «έκαναν ένα υπέροχο ταξίδι όπως οι περισσότεροι, για να λάβουν την υπηκοότητα και να περιμένουν την απαιτούμενη χρονική περίοδο».

Η κίνηση ήρθε εν μέσω έντονης συζήτησης για τη μετανάστευση και μετά την υιοθέτηση μιας πολιτικής «μηδενικής ανοχής» από την κυβέρνηση Τραμπ για παράνομες διελεύσεις στα σύνορα των ΗΠΑ, κατά την οποία σχεδόν 2.000 παιδιά χωρίστηκαν από τις οικογένειές τους κατά τη διάρκεια μιας περιόδου έξι εβδομάδων τον Απρίλιο και τον Μάιο εκείνου του έτους.

Το ζευγάρι κατάγεται από τη σημερινή Σλοβενία, όπου γεννήθηκε η Μελάνια τον Απρίλιο του 1970, σύμφωνα με την Ιστορική Ένωση του Λευκού Οίκου. Η Aμαλία είναι πρώην εργάτρια κλωστοϋφαντουργίας και ο Βίκτορ, πρώην έμπορος αυτοκινήτων, σύμφωνα με το Associated Press.