ΚΟΣΜΟΣ

Πρίγκιπας Μπρουνέι: Παντρεύεται την αγαπημένη του Ανίσα - Η 10ημερη τελετή και το λαμπερό νυφικό

O πρίγκιπας του Μπρουνέι και η αγαπημένη του
O πρίγκιπας του Μπρουνέι και η αγαπημένη του
Ιnstagram

Ο γιος του σουλτάνου του Μπρουνέι ενώνει τη ζωή του με την Aνίσα Ίσα Κάλεμπιτς, στον πρώτο βασιλικό γάμο του 2024.

Ο υπεροπολυτελής γάμος του γιου του σουλτάνου του Μπρουνέι με την Aνίσα Ίσα Κάλεμπιτς ξεκίνησε επίσημα το Σαββατοκύριακο, στην πρώτη βασιλική τελετή του 2024. Οι γαμήλιοι εορτασμοί αναμένεται να διαρκέσουν 10 ημέρες, με μία σειρά απο τελετές και παραδοσιακές εκδηλώσεις. Την Κυριακή (7/1) πραγματοποιήθηκε μια προγαμήλια τελετή γνωστή ως Khatam Quran και η Ανίσα έκανε την πρώτη της νυφική εμφάνιση, την οποία ανέβασε στο Instagram ο σχεδιαστής Teh Firdaus.

«Είχα την τιμή να παίξω έναν ρόλο στον βασιλικό γάμο του Μπρουνέι», έγραψε ο σχεδιαστής στη λεζάντα. «Γίνετε μάρτυρες στη χάρη της Γιανγκ Μούλια Νταγιάνγκ Ανίσα Ροσναχ Άνταμ Ίσα Κάλεμπιτς στο εξατομικευμένο μας baju kurung με το περίτεχνα υφαντό του Μπρουνέι, καθώς αγκαλιάζει την κομψότητα κατά τη διάρκεια της εκδήλωσής της στο Khatam Quran».

Ο μόδιστρος μοιράστηκε επίσης νέες φωτογραφίες με την Aνίσα να φορά μια άλλη κομψή νυφική εμφάνιση, ένα μακρυμάνικο λευκό φόρεμα με αντίστοιχο πέπλο επίσης με την υπογραφή του ίδιου, κατά τη διάρκεια της τελετής Berbedak Mandi στην Istana Nurul Iman.

«Η αυτού υψηλότης, ο Πρίγκιπας Αμπντούλ Ματίν και η Ανίσα λούστηκαν με ευλογίες από τους πιο κοντινούς και αγαπημένους τους. Γονείς, αδέρφια και σεβαστοί πρεσβύτεροι τίμησαν αυτή τη σημαντική περίσταση, τυλίγοντας το ζευγάρι που θα παντρευτεί σύντομα σε μια αύρα γοητείας και παράδοσης», έγραψε ο φωτογράφος στις εικόνες από την εκδήλωση στο Instagram.

Αντί για λευκό νυφικό λευκό, η Aνίσα επέλεξε ένα κόκκινο σύνολο και ένα περίτεχνο κάλυμμα κεφαλιού. Ο 32χρονος πρίγκιπας Ματίν είχε δημοσιεύσει νωρίτερα το πρώτο πορτρέτο με την αρραβωνιαστικιά του, όπου η Aνίσα φορούσε ένα λευκό σακάκι και έδειχνε στην κάμερα το εκθαμβωτικό διαμαντένιο δαχτυλίδι της. «Σας εύχομαι τα καλύτερα για το 2024», έγραφε στη λεζάντα του στιγμιότυπου για τους 2,4 εκατομμύρια ακολούθους του στο Instagram.

Το ζευγάρι θα ανταλλάξει γαμήλιους όρκους σήμερα 11 Ιανουαρίου στο Τζαμί του Σουλτάνου Ομάρ Αλί Σαϊφουντιέν και θα ακολουθήσει βασιλικό συμπόσιο στις 14 Ιανουαρίου με μια παγκόσμια λίστα καλεσμένων. Το Hello γράφει ότι ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον θα μπορούσαν να εμφανιστούν, καθώς ο Σουλτάνος παρευρέθηκε στον γάμο τους στο Αβαείο του Γουέστμινστερ το 2011.

Ο πρίγκιπας Mατίν είναι ο τέταρτος γιος και το 10ο παιδί του σουλτάνου Χασανάλ Μπολκιάχ και συχνά συνοδεύει τον πατέρα του σε επίσημες εκδηλώσεις. Ο σουλτάνος και ο γιος του παρευρέθηκαν στην κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ τον Σεπτέμβριο του 2022 και επέστρεψαν στο Λονδίνο για τη στέψη του βασιλιά Καρόλου και της βασίλισσας Καμίλα τον Μάιο του 2023. Τον επόμενο μήνα, ταξίδεψαν στην Ιορδανία για τον βασιλικό γάμο του διαδόχου Χουσεΐν και της πριγκίπισσας Ράτζουα, στην οποία παρευρέθηκαν επίσης ο Πρίγκιπας και η Πριγκίπισσα της Ουαλίας.

Το νέο βασιλικό ζεύγος φέρεται να διατηρεί σχέση εδώ και μερικά χρόνια και ο Σουλτάνος ανακοίνωσε τον αρραβώνα τους τον Οκτώβριο του 2023. Η νύφη είναι εγγονή του ειδικού συμβούλου του Σουλτάνου, Πεχίν Ντάτα Ίσα, και ο γαμπρός είναι πιλότος ελικοπτέρου και ταγματάρχης στη Βασιλική Πολεμική Αεροπορία του Μπρουνέι, σύμφωνα με την εφημερίδα των ΗΑΕ «The National».

Το BBC αναφέρει ότι ο Σουλτάνος του Μπρουνέι είναι ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο και ο γιος του θεωρείται εδώ και καιρό ένας από τους πιο περιζήτητους βασιλικούς εργένηδες - μέχρι τώρα.