ΚΟΣΜΟΣ

Συναγερμός στην Ιαπωνία: Σεισμός μεγέθους 4,8 βαθμών - Δεν εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι

Συναγερμός στην Ιαπωνία: Σεισμός μεγέθους 4,8 βαθμών - Δεν εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι

H κυβέρνηση στην Ιαπωνία εξέδωσε προειδοποίηση για επικείμενο σεισμό και λίγο μετά σημειώθηκε δόνηση στην περιφέρεια της Ισικάουα

Ο σεισμός στην περιφέρεια της Ισικάουα της Ιαπωνίας που σημειώθηκε πριν απο λίγο είχε μέγεθος 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και δεν εκδόθηκε ειδοποίηση για τσουνάμι.

Η ιαπωνική κυβέρνηση είχε εκδώσει νωρίτερα προειδοποίηση για επικείμενο σεισμό όπως έγινε γνωστό. Το ίδιο είχε γίνει πριν από λίγες ημέρες, στον μεγάλο σεισμό των 7,6 ρίχτερ στην Ιαπωνία. Οι πολίτες δηλαδή, περίπου ένα λεπτό πριν το σεισμό, είχαν λάβει προειδοποίηση να βρουν ασφαλές μέρος και να παραμείνουν ψύχραιμοι.

Η ειδοποίηση αυτή έρχεται σχεδόν έναν λεπτό πριν από έναν μεγάλο σεισμό, που όμως δίνει ένα -έστω μικρό- περιθώριο αντίδρασης.

Ο σεισμός μεγέθους 7,6 βαθμών της Πρωτοχρονιάς - ο πιο θανατηφόρος στην Ιαπωνία από τον σεισμό του 2016 στην επαρχία Κουμαμότο - έχει προκαλέσει όλεθρο σε δρόμους και υποδομές, ειδικά σε δυσπρόσιτες περιοχές της χερσονήσου. Σύμφωνα με τις αρχές, 222 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τη δόνηση, ενώ 22 εξακολουθούν να αγνοούνται, σύμφωνα με την κυβέρνηση της περιφέρειας Iσικάουα