ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Επιβάτης πτήσης δάγκωσε την αεροσυνοδό - Το αεροπλάνο επέστρεψε στο Τόκιο

ΗΠΑ: Επιβάτης πτήσης δάγκωσε την αεροσυνοδό - Το αεροπλάνο επέστρεψε στο Τόκιο

Η πτήση της ιαπωνικής αεροπορικής εταιρίας αναχώρησε από το αεροδρόμιο του Τόκιο και ολοκληρώθηκε σε μία ώρα εξαιτίας της επίθεσης 

Ταλαιπωρία για τους επιβάτες πτήσης από το Τόκιο για το Σιατλ των ΗΠΑ, οι οποίοι μετά από περίπου μία ώρα από την απογείωσή τους, χρειάστηκε να επιστρέψουν στην ιαπωνική πρωτεύουσα, καθώς επιβάτης δάγκωσε την αεροσυνοδό.

Ένας επιβάτης αμερικανικής αεροπορικής εταιρείας φέρεται να δάγκωσε μια γυναίκα μέλος του πληρώματος καμπίνας κατά τη διάρκεια της πτήσης την Τρίτη, αναγκάζοντας το αεροσκάφος της All Nippon Airways (ANA) με προορισμό το Σιάτλ να επιστρέψει στο Τόκιο, δήλωσε εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρείας.

Η πτήση All Nippon Airways (ANA) 118 αναχώρησε από το αεροδρόμιο Χανέντα του Τόκιο το βράδυ της Τρίτης και ολοκληρώθηκε λίγο περισσότερο από μία ώρα, σύμφωνα με τον ιστότοπο παρακολούθησης πτήσεων Flightradar24.

Ο επιβάτης συνελήφθη αμέσως μετά την προσγείωση, ωστόσο δεν έγιναν γνωστά περισσότερα στοιχεία για την επίθεση και τους λόγους.

Σύμφωνα με εκπτόσωπο της αεροπορικής εταιρίας η αεροσυνοδός τραυματίστηκε ελαφρά.

Δεν είναι η πρώτη περίπτωση που συμβαίνει δάγκωμα στονν αέρα.

Το 2022, επιβλήθηκαν υψηλά πρόστιμα σε δύο επιβάτες για χτύπημα και δάγκωμα πληρώματος και άλλων επιβατών σε ξεχωριστές πτήσεις δύο αμερικανικών αεροπορικών εταιριών.

Τους επιβλήθηκε πρόστιμο 81.950 και 77.272 δολαρίων αντίστοιχα – οι δύο μεγαλύτερες ποινές που επιβλήθηκαν ποτέ από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας σε μεμονωμένους επιβάτες για ενέργειές τους σε αεροσκάφη.

Αρκετά περιστατικά κακής συμπεριφοράς και επιθετικότητας από επιβάτες έχουν αναφερθεί αυτόν τον μήνα με πιο πρόσφατη αυτή σε αεροδρόμιο του Τέξας στις 3 Ιανουαρίου, όταν επιβάτης γρονθοκόπησε μια αεροσυνοδό και επιτέθηκε σε τουλάχιστον έναν αστυνομικό.