ΚΟΣΜΟΣ

Υεμένη: Νέα πλήγματα των ΗΠΑ εναντίον στόχων των ανταρτών Χούθι

Υεμένη: Νέα πλήγματα των ΗΠΑ εναντίον στόχων των ανταρτών Χούθι
AP Photo

Νέοι βομβαρδισμοί των ΗΠΑ εναντίον θέσεων των ανταρτών Χούθι στην Υεμένη.

Οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ εξαπέλυσαν νέα πλήγματα εναντίον εγκαταστάσεων των ανταρτών Χούθι στην Υεμένη, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το τηλεοπτικό δίκτυο CBS News, επικαλούμενο πηγή του στην αμερικανική κυβέρνηση.

Το Πεντάγωνο ανακοίνωσε νωρίτερα πως drone προερχόμενο από περιοχή ελεγχόμενη από τους Χούθι έπληξε αμερικανικό εμπορικό πλοίο στον Κόλπο του Άντεν την Τετάρτη.

Οι Χούθι από την πλευρά τους είχαν ανακοινώσει πως εξαπέλυσαν πυραυλική επίθεση εναντίον αμερικανικού φορτηγού πλοίου στον Κόλπο του Άντεν, λίγες ώρες αφότου η κυβέρνηση των ΗΠΑ τους χαρακτήρισε ξανά «τρομοκρατική» οργάνωση.

Οι υποστηριζόμενοι από το Ιράν αντάρτες Χούθι εκτόξευσαν «πυραύλους εναντίον του αμερικανικού πλοίου Genco Picardy στον Κόλπο του Άντεν» και «έπληξαν τον στόχο τους», αναφέρει ο εκπρόσωπός τους Γιαχία Σαρία σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Προειδοποιεί ότι δεν θα διστάσουν να βάλουν στο στόχαστρο «κάθε πηγή απειλής στην Ερυθρά και την Αραβική Θάλασσα», προκειμένου «να υπερασπιστούν την Υεμένη» και να «υποστηρίξουν τον καταπιεσμένο παλαιστινιακό λαό».