ΚΟΣΜΟΣ

Μαλδίβες: Το κόμμα του Mohamed Muizzu χάνει δημοσκόπηση εν μέσω διπλωματικής διαμάχης με την Ινδία

Μαλδίβες: Το κόμμα του Mohamed Muizzu χάνει δημοσκόπηση εν μέσω διπλωματικής διαμάχης με την Ινδία
Associated Press

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο Adam Azim αναδείχθηκε νικητής εξασφαλίζοντας το 44% των ψήφων

Ο Πρόεδρος των Μαλδίβων Mohamed Muizzu δέχτηκε ένα ισχυρό σοκ όταν ο υποψήφιος του Δημοκρατικού Κόμματος των Μαλδίβων (MDP) του φιλο-ινδικού βασικού αντιπολιτευόμενου κόμματος Adam Azim κέρδισε τις κρίσιμες δημαρχιακές εκλογές του Μαλέ.

Η βασική εξέλιξη στο πολιτικό παράδειγμα της χώρας σημειώθηκε εν μέσω μιας συνεχιζόμενης διπλωματικής διαμάχης μεταξύ Ινδίας και Μαλδίβων σχετικά με τις παρατηρήσεις ορισμένων υπουργών κατά του Ναρέντρα Μόντι σχετικά με την πρόσφατη επίσκεψή του στο Lakshadweep, μια επικράτεια της Ένωσης που θεωρείται πιθανός τουριστικός αντίπαλος των Μαλδίβων.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο Adam Azim αναδείχθηκε νικητής εξασφαλίζοντας το 44% των ψήφων. Ο Πρόεδρος του MDP Fayyaz Ismail δημοσίευσε στο X: «Μια επιτυχία. Ένα σημαντικό μήνυμα. Συγχαρητήρια».

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Abdulla Shahid συλλογίστηκε τη συγκίνηση της στιγμής και ανέφερε ότι οι κάτοικοι του Μαλέ έδειξαν στον Πρόεδρο ότι η πολιτική του ήταν απαράδεκτη.

«Η πρωτεύουσα είπε ένα κατηγορηματικό ΟΧΙ στον Πρόεδρο Muizzu και τις πολιτικές του - μέσα σε μόλις 58 ημέρες στην εξουσία!», αυτός είπε.

Ο Πρόεδρος διαβεβαίωσε τον εκλεγμένο Δήμαρχο ότι ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο θα έχουν την πλήρη υποστήριξη της Κυβέρνησης. «Παρακάλεσε τον εκλεγμένο Δήμαρχο να εργαστεί παράλληλα με την πολιτική αποκεντρωμένης διακυβέρνησης της κυβέρνησης σε θέματα που αφορούν τους πολίτες», αναφέρεται σε δήλωση που εκδόθηκε από τον ιστότοπο του Προέδρου των Μαλδίβων.

Ο Πρόεδρος εξέφρασε επίσης την ελπίδα ότι το Δημοτικό Συμβούλιο θα συνεχίσει να συνεργάζεται με την κυβέρνηση.