ΚΟΣΜΟΣ

Kέιτ Μίντλετον: «Η πριγκίπισσα δεν έχει καρκίνο» - Γνωστή δημοσιογράφος έδωσε τέλος στις φήμες

H Kέιτ Μίντλετον και ο πρίγκιπας Ουίλιαμ
H Kέιτ Μίντλετον και ο πρίγκιπας Ουίλιαμ
ΑΡ

Η Roya Nikkhah, έγκριτη συντάκτρια βασιλικού ρεπορτάζ για τους Sunday Times έδωσε τέλος στις φήμες για την κατάσταση υγείας της Κέιτ Μίντλετον

Η Κέιτ Μίντλετον βρίσκεται στην πέμπτη ημέρα της μακροχρόνιας παραμονής της στο νοσοκομείο μετά από μια «προγραμματισμένη επέμβαση στην κοιλιά» στην οποία υποβλήθηκε στις 16 Ιανουαρίου. Δύο ημέρες μετά, μια πηγή είπε στο Entertainment Tonight ότι η Πριγκίπισσα της Ουαλίας είναι «καλά» και αναρρώνει, προσθέτοντας ωστόσο ότι δεν έχει δει ακόμη τα τρία παιδιά της, πρίγκιπα Τζορτζ, πριγκίπισσα Σάρλοτ και πρίγκιπα Λούις. «Πήγαν σχολείο και δεν έχουν δει ακόμα τη μητέρα τους» πρόσθεσε.

Χθες Παρασκευή (19/1) την επισκέφθηκε ο σύζυγός της πρίγκιπας Ουίλιαμ, ο οποίος ακύρωσε τις προγραμματισμένες του εμφανίσεις για να τη στηρίξει και να είναι μαζί με τα παιδιά τους κατά τη διάρκεια αυτής της δύσκολης περιόδου. Η πριγκίπισσα της Ουαλίας αναμένεται να παραμείνει στο νοσοκομείο για 10 έως 14 ημέρες συνολικά και στη συνέχεια θα συνεχίσει την ανάρρωσή της στο σπίτι πριν αναλάβει εκ νέου δημόσια καθήκοντα μετά το Πάσχα.

Το Παλάτι του Κένσινγκτον δεν έδωσε στη δημοσιότητα λεπτομέρειες για την όλη διαδικασία που προκάλεσε όργιο φημολογίας, αλλά η βασιλική ρεπόρτερ Roya Nikkhah σημείωσε εν μέσω της έντονης φημολογίας ότι «είναι κατανοητό ότι η κατάσταση της πριγκίπισσας δεν είναι καρκινική».

Στην επίσημη ανακοίνωσή του, το παλάτι τόνισε ότι η Κέιτ θέλει να κρατήσει ιδιωτικές τις ιατρικές της πληροφορίες, λέγοντας: «Η Πριγκίπισσα της Ουαλίας εκτιμά το ενδιαφέρον που θα προκαλέσει αυτή η δήλωση. Ελπίζει ότι το κοινό θα κατανοήσει την επιθυμία της να διατηρήσει την κανονικότητα για τα παιδιά της όσο είναι δυνατό και η επιθυμία της να παραμείνουν ιδιωτικές οι προσωπικές της ιατρικές πληροφορίες.

Ως εκ τούτου, το Παλάτι του Κένσινγκτον θα παρέχει ενημερώσεις σχετικά με την πρόοδο της Αυτού Βασιλικής Υψηλότητας μόνο όταν υπάρχουν σημαντικές νέες πληροφορίες προς δημοσιοποίηση. Η πριγκίπισσα της Ουαλίας επιθυμεί να ζητήσει συγγνώμη από όλους τους ενδιαφερόμενους για το γεγονός ότι πρέπει να αναβάλει τα καθήκοντά της. Ανυπομονεί να αναλάβει όσο το δυνατόν περισσότερα, το συντομότερο δυνατό».

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ ανέβαλε επίσης πολλές προγραμματισμένες υποχρεώσεις για να υποστηρίξει τη σύζυγό του και να φροντίσει τον Τζορτζ, 10 ετών, τη Σάρλοτ, 8 ετών, και τον Λούις. Ο 41χρονος διάδοχος του βρετανικού θρόνου δεν θα αναλάβει επίσημα καθήκοντα όσο η πριγκίπισσα Κέιτ βρίσκεται στο νοσοκομείο ή κατά τις πρώτες ημέρες της ανάρρωσής της στο Ουίνδσορ, όπου η οικογένεια μετακόμισε από το Λονδίνο το 2022.

Η πενταμελής οικογένεια έκανε την τελευταία κοινή δημόσια εμφάνιση τα Χριστούγεννα. Συνάντησαν τον βασιλιά Κάρολο, τη βασίλισσα Καμίλα και άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας στην ετήσια παράδοση των διακοπών τους να πηγαίνουν εκκλησία πριν επιστρέψουν στο Σάντρινγκχαμ Χάουζ για το πατροπαράδοτο γεύμα με γαλοπούλα.

Ο Τζορτζ, η Σάρλοτ και ο Λούις στήριξαν επίσης τη μητέρα τους τον περασμένο μήνα στην τρίτη ετήσια χριστουγεννιάτικη συναυλία των στο Αβαείο του Γουέστμινστερ. Από το 2021, η πριγκίπισσα Κέιτ φιλοξενεί την εορταστική εκδήλωση, η οποία μεταδίδεται κάθε χρόνο την παραμονή των Χριστουγέννων. Και τα τρία παιδιά φοιτούν στο σχολείο Lambrook κοντά στο σπίτι τους στο Windsor.