ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Οργή για τον γάτο που πέταξαν έξω από τρένο και πέθανε στους -30 βαθμούς Κελσίου

Ρωσία: Οργή για τον γάτο που πέταξαν έξω από τρένο και πέθανε στους -30 βαθμούς Κελσίου

Ρωσία: Περισσότεροι από 300.000 άνθρωποι έχουν υπογράψει τη διαδικτυακή εκστρατεία για την απόλυση της εισπράκτορα. 

Αντιδράσεις από χιλιάδες ανθρώπους στη Ρωσία έχει προκαλέσει η συμπεριφορά μιας ελέγκτριας, η οποία βρήκε έναν γάτο, το πέρασε για αδέσποτο και τον πέταξε έξω από το τρένο, με αποτέλεσμα το κακόμοιρο το ζώο να πεθάνει.

Στις 11 Ιανουαρίου, στο δρομολόγιο Γεκατερίνενμπουργκ - Αγία Πετρούπολη, ο Τουίξ το έσκασε από το κλουβί του και άρχισε να περιφέρεται στα βαγόνια. Τον γάτο εντόπισε η ελέγκτρια του τρένου, η οποία τον πέταξε έξω, στη στάση Κίροφ.

Παρά τις προσπάθειες εθελοντών να εντοπίσουν σώο τον Τουίξ, μόλις έγινε γνωστό το περιστατικό, λίγες ημέρες αργότερα το γατάκι βρέθηκε νεκρό, περίπου 1,5 χιλιόμετρο μακριά από τη στάση. Όπως καταγγέλλουν οι εθελοντές, εκείνες της ημέρες το θερμόμετρο έδειχνε 30 βαθμούς Κελσίου και όπως όλα δείχνουν πέθανε από το κρύο.

«Προς αποτροπή παρόμοιου συμβάντος στο μέλλον, εξετάζονται ήδη τροποποιήσεις στα έγγραφα μεταφοράς οικόσιτων ζώων σε τρένα μεγάλων αποστάσεων» ανέφερε σε ανακοίνωσή της η κρατική εταιρεία RZhD και συμπλήρωσε: «Οι ελεγκτές θα απαγορεύεται να αποβιβάζουν ζώα από τα βαγόνια. Αντιθέτως, θα τα παραδίδουν σε εργαζομένους σταθμών οι οποίοι θα μπορούν να επικοινωνούν με οργανώσεις προστασίας ζώων».

Ωστόσο η ανακοίνωση δεν έπεισε τον κόσμο, που πλέον ζητάει την απόλυση και τη δίωξη της υπαλλήλου. Μάλιστα, περισσότεροι από 300.000 άνθρωποι έχουν υπογράψει τη διαδικτυακή εκστρατεία.