ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: 21 στρατιώτες σκοτώθηκαν στη Γάζα - Η πιο αιματηρή ημέρα από την έναρξη του πολέμου

Δεκάδες Ισραηλινοί στρατιώτες σκοτώθηκαν στη Γάζα
Δεκάδες Ισραηλινοί στρατιώτες σκοτώθηκαν στη Γάζα
ΑΡ

Είκοσι ένας ισραηλινοί στρατιώτες σκοτώθηκαν σε μάχες στη Γάζα, ανακοίνωσαν οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις

Είκοσι ένας ισραηλινοί στρατιώτες σκοτώθηκαν στη διάρκεια σφοδρών μαχών στη Γάζα, δήλωσε σήμερα ο ισραηλινός στρατιωτικός εκπρόσωπος, υποναύαρχος Ντανιέλ Χαγκάρι, ανακοινώνοντας τον υψηλότερο ισραηλινό απολογισμό νεκρών σε μία ημέρα αφότου άρχισαν οι μάχες στο θύλακα.

Ο Χαγκάρι δήλωσε πως μαχητές εκτόξευσαν μια αυτοπροωθούμενη βομβίδα εναντίον άρματος μάχης. Ταυτόχρονα έκρηξη σημειώθηκε σε διώροφο κτήριο προκαλώντας την κατάρρευσή του ενώ βρίσκονταν μέσα σ' αυτό ισραηλινοί στρατιώτες.

«Εξακολουθούμε να μελετάμε και να ερευνάμε τις λεπτομέρειες του περιστατικού και τα αίτια της έκρηξης», δήλωσε νωρίς το πρωί ο εκπρόσωπος στη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

Το Ισραήλ επιδιώκει να εξαλείψει τη Χαμάς από τότε που ένοπλοι σκότωσαν περισσότερους από 1.300 ανθρώπους στις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου. Τουλάχιστον 25.295 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στη Γάζα από τότε που ο ισραηλινός στρατός ξεκίνησε μια μεγάλης κλίμακας αεροπορική και χερσαία επίθεση ως απάντηση, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Χαμάς. Πιστεύεται ότι οι νεκροί είναι περισσότεροι, καθώς πολλοί κάτοικοι φέρεται να παραμμένουν κάτω από ερείπια, μετά τους σφοδρούς βομβαρδισμούς.