ΚΟΣΜΟΣ

Ναρέντρα Μόντι: Εγκαινίασε τη μεγαλύτερη εγκατάσταση της Boeing εκτός των ΗΠΑ στη Μπανγκαλόρ

Ναρέντρα Μόντι: Εγκαινίασε τη μεγαλύτερη εγκατάσταση της Boeing εκτός των ΗΠΑ στη Μπανγκαλόρ

Χτισμένη με επένδυση 1.600 crore Rs, η πανεπιστημιούπολη 43 στρεμμάτων είναι η μεγαλύτερη τέτοια επένδυση της Boeing εκτός ΗΠΑ.

Ο πρωθυπουργός, Narendra Modi, εγκαινίασε τη νέα πανεπιστημιούπολη τελευταίας τεχνολογίας Boeing India Engineering & Technology Center (BIETC) στο Aerospace Park στο Devanahalli, κοντά στο Διεθνές Αεροδρόμιο Kempegowda.

Χτισμένη με επένδυση 1.600 crore Rs, η πανεπιστημιούπολη 43 στρεμμάτων είναι η μεγαλύτερη τέτοια επένδυση της Boeing εκτός ΗΠΑ.

«Η νέα πανεπιστημιούπολη της Boeing στην Ινδία θα γίνει ο ακρογωνιαίος λίθος για τη συνεργασία με το ζωντανό νεοσύστατο, ιδιωτικό και κυβερνητικό οικοσύστημα στην Ινδία και θα βοηθήσει στην ανάπτυξη προϊόντων και υπηρεσιών επόμενης γενιάς για την παγκόσμια αεροδιαστημική και αμυντική βιομηχανία», ανέφερε το Γραφείο Πληροφοριών Τύπου (PIB).

Ο Ινδός πρωθυπουργός θα ξεκινήσει επίσης το πρόγραμμα Boeing Sukanya, το οποίο στοχεύει να υποστηρίξει την είσοδο περισσότερων γυναικών από όλη την Ινδία στον αναπτυσσόμενο αεροπορικό τομέα της χώρας.

Το πρόγραμμα θα παρέχει ευκαιρίες σε νέες και γυναίκες από όλη την Ινδία να μάθουν κρίσιμες δεξιότητες στους τομείς της επιστήμης, της τεχνολογίας, της μηχανικής και των μαθηματικών και θα εκπαιδευτούν για θέσεις εργασίας στον τομέα της αεροπορίας. Για νεαρά κορίτσια, το πρόγραμμα θα δημιουργήσει τα εργαστήρια STEM σε 150 προγραμματισμένες τοποθεσίες για να βοηθήσει να προκαλέσει το ενδιαφέρον για τις σταδιοδρομίες STEM. Το πρόγραμμα θα παρέχει επίσης υποτροφίες σε γυναίκες που εκπαιδεύονται να γίνουν πιλότοι.

Πέρυσι, η Boeing ανακοίνωσε μια επένδυση 100 εκατομμυρίων δολαρίων σε υποδομές και προγράμματα για την εκπαίδευση πιλότων στην Ινδία, μετά την υπογραφή της Air India για σταθερές παραγγελίες για περισσότερα από 200 τζετ από την Boeing, συμπεριλαμβανομένων 20 787 Dreamliners, 10 777Xs και 190 737 MAX αεροσκαφών στενού σώματος.

Με το Bengaluru να επεκτείνεται προς τα βόρεια, το Devanahalli αποδεικνύεται ότι είναι ο κόμβος της αεροδιαστημικής βιομηχανίας, κυρίως λόγω της εγγύτητας του Διεθνούς Αεροδρομίου Kempegowda (KIA), καθώς και της ευκολίας της επερχόμενης γραμμής Blue Metro (KR Pura – Yelahanka – KIA ), το οποίο είναι πιθανό να είναι λειτουργικό έως το 2026.

Με έδρα το Δελχί, οι δραστηριότητες της Boeing στην Ινδία περιλαμβάνουν γραφεία επιτόπιας εξυπηρέτησης στη Βομβάη, το Χιντάν, το Ρατζάλι και το Νέο Δελχί και ένα ταχέως αναπτυσσόμενο Κέντρο Μηχανικής και Τεχνολογίας της Boeing India (BIETC) στο Μπανγκαλόρ και στο Τσενάι.