ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Αεροσκάφος με 63 επιβάτες συνετρίβη στο Μπέλγκοροντ - Μετέφερε αιχμαλώτους πολέμου

Ρωσία: Αεροσκάφος με 63 επιβάτες συνετρίβη στο Μπέλγκοροντ - Μετέφερε αιχμαλώτους πολέμου

Συναγερμός σήμανε στη Ρωσία, καθώς ένα αεροσκάφος Il-76 με 63 επιβάτες συνετρίβη στο Μπέλγκοροντ. Σε βίντεο που κυκλοφορούν στα social media φαίνεται καρέ καρέ η πτώση του.

Στα βίντεο που κάνουν το γύρο του κόσμου, το μοιραίο αεροσκάφος φαίνεται να παίρνει κλίση προς το έδαφος και να συντρίβεται στο έδαφος της Ρωσίας σε κλάσματα δευτερολέπτου, με ένα πυκνό σύννεφο φωτιάς και καπνού να το τυλίγει. Ωστόσο, δεν έχει γίνει γνωστό τι μπορεί να προηγήθηκε της «βουτιάς» του Il-76.

Η Ρωσία ισχυρίστηκε ότι το στρατιωτικό αεροσκάφος μετέφερε 65 Ουκρανούς αιχμαλώτους πολέμου τη στιγμή της συντριβής, χωρίς να προσκομίσει κανένα επιπλέον στοιχείο.

Ο τοπικός κυβερνήτης Vyacheslav Gladkov είπε ότι ένα απροσδιόριστο «περιστατικό» συνέβη στην περιοχή Kοροτσάνσκι της περιοχής, βορειοανατολικά της πόλης Μπελγκορόντ και ότι επρόκειτο να επιθεωρήσει το σημείο.

«Αυτή τη στιγμή, ομάδα έρευνας και υπάλληλοι του Υπουργείου Εκτάκτων Καταστάσεων εργάζονται στο σημείο», είπε. «Άλλαξα το πρόγραμμα εργασίας μου και πήγα στην περιοχή. Θα σας δώσουμε λεπτομέρειες αργότερα» δήλωσε.

Η περιοχή του Μπέλγκοροντ, που συνορεύει με την Ουκρανία, έχει δεχτεί συχνές επιθέσεις από την Ουκρανία τους τελευταίους μήνες, συμπεριλαμβανομένης μίας πυραυλικής επίθεσης τον Δεκέμβριο που σκότωσε 25 ανθρώπους.