ΚΟΣΜΟΣ

Έρχεται το τέλος των καθισμάτων με ανάκλιση στα αεροπλάνα

Έρχεται το τέλος των καθισμάτων με ανάκλιση στα αεροπλάνα

Οι αεροπορικές εταιρείες βάζουν τέλος σε ένα από τα πιο ενοχλητικά πράγματα σε μία πτήση

Μία από τις πιο μακροχρόνιες διαμάχες σε ό,τι αφορά τις πτήσεις είναι το αν επιτρέπεται ή όχι να ξαπλώνουμε στο αεροπλάνο.

Φαίνεται πως οι αεροπορικές εταιρείες αποφάσισαν να βάλουν τέλος στο δίλημμα αυτό, που μπορεί να προκαλέσει ομηρικούς καυγάδες σε πτήσεις, όταν ο μπροστινός επιβάτης θέλοντας να βολευτεί για να κοιμηθεί, βάζει το κάθισμά του σε ανάκλιση και ο επιβάτης της πίσω θέσης πρέπει να στριμωχτεί, κάτι που συνήθως δεν βγαίνει σε καλό, αφού είναι ένα από τα πιο ενοχλητικά πράγματα, ειδικά σε έναν χώρο τόσο περιορισμένο, όπως είναι τα αεροπλάνα.

Έτσι λοιπόν, κάποιες αεροπορικές εταιρείες έχουν μειώσει τον βαθμό ανάκλισης των καθισμάτων τους ή έχουν καταργήσει την δυνατότητα.

Μάλιστα υπάρχουν εταιρείες που έχουν προχωρήσει ένα βήμα πιο πέρα καταργώντας εντελώς τέτοια καθίσματα, από το 2004 κιόλας.

Η νέα τάση μάλιστα είναι τα προ-ανακλινόμενα καθίσματα, τα οποία είναι ρυθμισμένα με τέτοιο τρόπο, ώστε η γωνία τους να είναι μεταξύ πρόσθιας και πλήρως ανακλινόμενης θέσης, για να βολεύεται όποιος θέλει να κοιμηθεί, χωρίς να χάνει την υπομονή του όποιος κάθεται στην πίσω θέση.

Οι εταιρείες που πραγματοποιούν πτήσεις μεγάλων αποστάσεων πάντως είναι μάλλον απίθανο να καταργήσουν τα καθίσματα με ανάκλιση.