ΚΟΣΜΟΣ

Ισπανία: Ακριβά θα στοιχίσει σε 20χρονο το αστείο που έκανε ότι είναι μέλος των Ταλιμπάν

Ισπανία: Ακριβά θα στοιχίσει σε 20χρονο το αστείο που έκανε ότι είναι μέλος των Ταλιμπάν
AP

Ο 20χρονος Βρετανός που ταξίδευε προς Ισπανία, κινδυνεύει να πληρώσει το ποσό των 120.000 ευρώ! 

Ξινό του βγήκε το αστείο και το ταξίδι που έκανε ένας νεαρός από την Αγγλία στην Ισπανία πριν από δύο χρόνια, προκειμένου να γιορτάσει την ενηλικίωσή του.

Ο -πλέον- 20χρονος κατά την διάρκεια της πτήσης προς τη νήσο Μινόρκα, έστειλε ένα μήνυμα σε φίλο του, που έγραφε «είμαι έτοιμος να ανατινάξω το αεροσκάφος. είμαι μέλος των Ταλιμπάν». Για κακή του τύχη όμως, το μήνυμα εντοπίστηκε από τις Βρετανικές μυστικές υπηρεσίας, οι οποίες ενημέρωσαν τις Ισπανικές και αμέσως σήμανε συναγερμός.

Αμέσως απογειώθηκαν δύο F-18, τα οποία συνόδεψαν το αεροπλάνο μέχρι την προσγείωσή του, ενώ αμέσως μετά συνελήφθει ο νεαρός φαρσέρ.

Μιλώντας στο δικαστήριο, ο 20χρονος είπε πως ποτέ δεν είχε πρόθεση να προκαλέσει ανησυχία και πανικό, ενώ η συνήγορός του τόνισε πως όλα ήταν ένα κακόγουστο αστείο. Ωστόσο, αν βρεθεί ένοχος για τις κατηγορίες της διατάραξης της δημόσιας τάξης, ο νεαρός θα πρέπει να πληρώσει το ποσό των 117.500 ευρώ - με τα 95.000 ευρώ να πηγαίνουν στο Ισπανικό υπουργείο Άμυνας, καθώς τόσο κόστισε η αποστολή των δύο F-18.