ΚΟΣΜΟΣ

Σίδνεϊ: Γυναίκα δέχθηκε επίθεση από καρχαρία στο λιμάνι - Η βουτιά που μετατράπηκε σε εφιάλτη

Γυναίκα δέχθηκε επίθεση από καρχαρία
Γυναίκα δέχθηκε επίθεση από καρχαρία
ΑΡ

Μια γυναίκα υπέστη σοβαρά τραύματα μετά την επίθεση καρχαρία κατά τη διάρκεια μιας βουτιάς στο ηλιοβασίλεμα στην Αυστραλία

Η Λόρεν Ο'Νιλ 29 ετών, δαγκώθηκε στο πόδι κοντά σε μια ιδιωτική προβλήτα στο λιμάνι του Σίδνεϊ το βράδυ της Δευτέρας (29/1).Οι κάτοικοι της περιοχής παρείχαν τις πρώτες βοήθειες αφού άκουσαν τη νεαρή γυναίκα να καλεί για βοήθεια. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε σοβαρή, αλλά σταθερή κατάσταση.

Οι αρχές πιστεύουν ότι ένας ταύρος καρχαρίας είναι υπεύθυνος για την επίθεση, με βάση τις φωτογραφίες από το σημάδι του δαγκώματος. Το λιμάνι του Σίδνεϊ είναι γνωστός βιότοπος για το είδος, αλλά οι επιθέσεις στην περιοχή είναι σπάνιες.

Ο γείτονας Μάικλ Πόρτερ είπε στην Sydney Morning Herald (SMH) ότι άκουσε μια «κραυγή» για βοήθεια έξω από το παράθυρό του γύρω στις 20:00, τοπική ώρα Κοίταξε έξω και είδε την κυρία O'Neill να κρέμεται σε μια σκάλα στην προβλήτα στο Elizabeth Bay, ένα προάστιο στο κέντρο της πόλης.

«Προσπαθούσε να σκαρφαλώσει και πίσω της ήταν το πόδι της, το οποίο ήταν εντελώς ανοιχτό και γεμάτο σκούρο κόκκινο αίμα», είπε.

Ένας άλλος ντόπιος περιέγραψε πώς η σύζυγός του, που είναι κτηνίατρος, προσπάθησε να σταματήσει την αιμορραγία. «Βασικά το έδεσε. Το κόκκαλο έχει σπάσει και είναι αρκετά δύσκολο τραύμα στην πραγματικότητα», είπε η Τζόρτζια Σίνγκλετον στην Australian Broadcasting Corporation.

Ένας μάρτυρας είπε στο SMH ότι βλέπει τακτικά καρχαρίες να κολυμπούν κάτω από την προβλήτα. «Πάντα πίστευα ότι ήταν θέμα χρόνου», είπε.

Το 2009, ο πρώην δύτης του πολεμικού ναυτικού Πολ ντε Γκέλντερ έμεινε χωρίς χέρι και πόδι αφού δέχθηκε επίθεση από καρχαρία κατά τη διάρκεια μιας αντιτρομοκρατικής άσκησης στο λιμάνι του Σίδνεϊ. Η Αυστραλία έχει περισσότερες επιθέσεις καρχαριών από οποιαδήποτε άλλη χώρα εκτός από τις ΗΠΑ, αλλά οι θανατηφόρες επιθέσεις είναι ασυνήθιστες.

Καταγράφηκαν 14 επιθέσεις καρχαριών το 2023, σύμφωνα με την Αυστραλιανή βάση δεδομένων καρχαριών, τέσσερις από αυτές θανατηφόρες.