ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Ντοκουμέντο από τη σύλληψη των Ελλήνων ομογενών στην Αστόρια για εσωτερική τρομοκρατία

ΗΠΑ: Ντοκουμέντο από τη σύλληψη των Ελλήνων ομογενών στην Αστόρια για εσωτερική τρομοκρατία

ΗΠΑ: Τα δύο αδέρφια βρίσκονται πλέον αντιμέτωποι με 130 κατηγορίες.

Τα ξημερώματα της 17ης Ιανουαρίου, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έκαναν έφοδο σε διαμέρισμα στην Αστόρια και συνέλαβαν δύο Έλληνες ομογενείς. Στο σπίτι των δύο αδερφών, εντοπίστηκε ένα μικρό οπλοστάσιο - από αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς μέχρι και όπλα-, καθώς και στόχοι, που ήταν αποφασισμένοι να χτυπήσουν.

Σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής, οι Angelo και Andrew Hatziagelis ζούσαν εκεί τα τελευταία 18 χρόνια και δεν είχαν δημιουργήσει ποτέ προβλήματα με άλλους ανθρώπους. Ωστόσο, κάποιοι λένε, ότι ο Angelo είχε οξύθυμη συμπεριφορά και δούλευε ως πόρτα σε νυχτερινά μαγαζιά στην Αστόρια.

Μάλιστα, οι Αρχές έφτασαν στα δύο αδέρφια μετά από καταγγελίες συγγενικών προσώπων τους, που είπαν στην αστυνομία ότι κάτι ετοιμάζουν. Μετά από έρευνες, εντοπίστηκαν οι online παραγγελίες που έκαναν για την κατασκευή των εκρηκτικών μηχανισμών, ενώ αξιωματικοί της Αστυνομίας είπαν ότι αντιμετωπίζουν το θέμα ως υπόθεση εσωτερικής τρομοκρατίας.

Το χρονικό της υπόθεσης

Το τελευταίο 6μηνο είχε στηθεί ολόκληρη επιχείρηση για τα δύο αδέρφια από την αντιτρομοκρατική και τις Μυστικές Υπηρεσίες.

Στο σπίτι τους στην Αστόρια εντοπίστηκαν αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί, δύο γεμάτες καραμπίνες AR-15 και δύο ημιαυτόματα περίστροφα των 9 χιλιοστών, καθώς και 600 σφαίρες και τρία αλεξίσφαιρα γιλέκα.

Ακόμα βρέθηκε ένας εκτυπωτής 3D για την κατασκευή τμημάτων όπλων που δεν θα ανιχνεύονται, αλλά με μια λίστα με στόχους, μεταξύ των οποίων αστυνομικοί, πολιτικοί, δικαστές, διασημότητες και τραπεζίτες.

Τα δύο αδέρφια βρίσκονται πλέον αντιμέτωποι με 130 κατηγορίες και αναμένεται να οδηγηθούν στο δικαστήριο στις 15 Φεβρουαρίου, όπου αντιμετωπίζουν ποινή κάθειρξης 25 ετών έκαστος σε περίπτωση που καταδικαστούν.