ΚΟΣΜΟΣ

Πούτιν: Αμερικανικά Patriot κατέρριψαν το αεροσκάφος με τους Ουκρανούς αιχμαλώτους

Πούτιν: Αμερικανικά Patriot κατέρριψαν το αεροσκάφος με τους Ουκρανούς αιχμαλώτους

Η Ρωσία επιμένει σε διεθνή έρευνα, τόνισε ο Πούτιν, αλλά, σύμφωνα με τον ίδιο, δεν υπάρχουν εθελοντές από διεθνείς οργανισμούς

Ένα αεροσκάφος Il-76 που μετέφερε Ουκρανούς αιχμαλώτους καταρρίφθηκε από ένα αμερικανικό σύστημα Patriot, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος.

"Το αεροπλάνο καταρρίφθηκε - αυτό έχει ήδη διαπιστωθεί με βεβαιότητα - από το αμερικανικό σύστημα Patriot. Μια εξέταση το έχει ήδη διαπιστώσει", είπε χαρακτηριστικά ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Η Ρωσία επιμένει σε διεθνή έρευνα, τόνισε ο Πούτιν, αλλά, σύμφωνα με τον ίδιο, δεν υπάρχουν εθελοντές από διεθνείς οργανισμούς.«Λέω επίσημα: σας ζητάμε να στείλετε διεθνείς εμπειρογνώμονες και να κάνετε αυτή την ανάλυση, να αξιολογήσετε τα διαθέσιμα υλικά στοιχεία ότι το αεροπλάνο καταρρίφθηκε από το σύστημα Patriot», διευκρίνισε.

Στη Δύση προσπαθούν να αποσιωπήσουν την ιστορία της συντριβής του Il-76 με αιχμαλώτους, συνέχισε ο Πούτιν. Σημείωσε ότι δεν υπάρχουν δημοσιεύσεις για αυτό το θέμα στα μέσα ενημέρωσης, το πεδίο πληροφοριών έχει καθαριστεί σαν με ένα κλικ, αλλά η Ρωσία δεν θα ξεχάσει τα εγκλήματα που διαπράττονται κατά των πολιτών της.

Μιλώντας για τα αίτια της καταστροφής, ο Ρώσος πρόεδρος σημείωσε ότι δεν γνωρίζει και δεν κατανοεί γιατί το Κίεβο κατέρριψε το αεροπλάνο με τους αιχμαλώτους του.«Μπορείτε ακόμα να φανταστείτε γιατί βομβαρδίζουν ειρηνικές πόλεις. Υπάρχουν διάφοροι στόχοι: να αποσπάσουν την προσοχή του δικού τους πληθυσμού και των χορηγών από τις αποτυχίες της λεγόμενης αντεπίθεσης· να δείξουν ότι μπορούν να κάνουν κάτι· να μας προκαλέσουν σε αντίποινα-κατοπτρικές ενέργειες για να χτυπήσουν πολίτες και ειρηνικούς σκοπούς στο έδαφος της ίδιας της Ουκρανίας. Αυτό κάνουμε: χρησιμοποιούμε όπλα υψηλής ακρίβειας για να χτυπήσουμε τις υποδομές, τον στρατό, πρώτα απ 'όλα, και τη στρατιωτική βιομηχανία. να μας προκαλέσουν σε αντίποινα, μάλλον ναι», είπε.

Την ίδια στιγμή, ο Πούτιν παραδέχτηκε ότι το Κίεβο θα μπορούσε να είχε καταρρίψει το αεροπλάνο κατά λάθος, αλλά τόνισε ότι νομικά αυτό εξακολουθεί να είναι έγκλημα - λόγω αμέλειας.

Την ίδια ώρα, η Ερευνητική Επιτροπή άνοιξε ποινική υπόθεση για τρομοκρατία σε σχέση με το δυστύχημα.

Μιλώντας για τις ανταλλαγές κρατουμένων, ο Πούτιν είπε ότι η Μόσχα δεν θα τις σταματήσει, αφού «πρέπει να πάρουμε τα παιδιά μας».