ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Συνετρίβη αεροσκάφος σε κοινότητα με τροχόσπιτα - Αναφορές για πολλά θύματα

ΗΠΑ: Συνετρίβη αεροσκάφος σε κοινότητα με τροχόσπιτα - Αναφορές για πολλά θύματα

Τραγωδία στη Φλόριντα, όπου ένα μικρό αεροπλάνο συνετρίβη σε τροχόσπιτο με αποτέλεσμα αρκετοί άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους

Αρκετοί άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν ένα μικρό αεροπλάνο συνετρίβη σε τροχόσπιτο στο Κλιργουότερ της Φλόριντα, το βράδυ της Πέμπτης, δήλωσαν οι αρχές, προκαλώντας πυρκαγιά που προκάλεσε επίσης ζημιές σε πολλά γύρω σπίτια.

Η συντριβή αναφέρθηκε στις 7:08 μ.μ. στο Bayside Estates σε ένα μεγάλο πάρκο για τροχόσπιτα είπε ο επικεφαλής της πυροσβεστικής και διάσωσης του Clearwater Σκοτ Έλερς σε ενημέρωση στους δημοσιογράφους. Το Clearwater βρίσκεται στην περιοχή Tampa Bay.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι έχουμε αρκετούς θανάτους τόσο από το αεροσκάφος όσο και μέσα στο τροχόσπιτο», είπε ο Έλερς, χωρίς να μπορεί να πει προς το παρόν πόσοι ακριβώς άνθρωποι σκοτώθηκαν, ενώ και η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας δεν έχει επιβεβαιώσει μέχρι στιγμής πόσα άτομα επέβαιναν στο αεροπλάνο.

«Τα πληρώματα έκαναν εκπληκτική δουλειά για να σβήσουν γρήγορα τη φωτιά», είπε ο Έλερς, προσθέτοντας ότι τα συνεργεία εξακολουθούν να εργάζονται για να εξουδετερώσουν εντελώς όλες τις εστίες της πυρκαγιάς και να φτάσουν στα θύματα. Η FAA επιβεβαίωσε ότι το αεροπλάνο που συνετρίβη ήταν ένα μονοκινητήριο Beechcraft Bonanza V35. Ο Έλερς είπε ότι το αεροπλάνο έπεσε μόνο σε ένα τροχόσπιτο. Ωστόσο, η πυρκαγιά που ακολούθησε προκάλεσε ζημιές σε τουλάχιστον άλλα δύο, αποκάλυψε.

Λίγο πριν από τη συντριβή, ο πιλότος ανέφερε στους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας στο Διεθνές Αεροδρόμιο St. Pete–Clearwater ότι το αεροπλάνο «είχε κάποιο πρόβλημα». «Κατά τη διάρκεια αυτής της συνομιλίας, ο πύργος ελέγχου το έχασε από τα ραντάρ, περίπου τρία μίλια βόρεια του διαδρόμου», είπε ο Έλερς.

Η FAA ανέφερε στη δήλωσή της ότι ο πιλότος ανέφερε «αστοχία κινητήρα». Τόσο η FAA όσο και η Εθνική Επιτροπή Ασφάλειας Μεταφορών αναμένεται να διερευνήσουν το περιστατικό.