ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: «Θα επεκτείνουμε την εκστρατεία μας στη Ράφα. Θα πάμε μέχρι τέλους δεν γίνεται αλλιώς»

Συνεχίζεται η αιματοχυσία στη Γάζα
Συνεχίζεται η αιματοχυσία στη Γάζα
ΑΡ

Οι ισραηλινές δυνάμεις θα συνεχίσουν τη στρατιωτική εκστρατεία στη Γάζα προς τη Ράφα, δήλωσε ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας, Γιόαβ Γκάλαντ

Οι ισραηλινές δυνάμεις θα συνεχίσουν τη στρατιωτική τους εκστρατεία στη Γάζα προς τη Ράφα, δήλωσε ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας, Γιόαβ Γκάλαντ, παρά τον τεράστιο αριθμό Παλαιστινίων πολιτών που βρίσκονται στη σημείο.

Σε ανάρτησή του στο Χ είπε: «Η Ταξιαρχία Χαν Γιούνις της οργάνωσης Χαμάς διαλύεται, θα ολοκληρώσουμε την αποστολή εκεί και θα συνεχίσουμε προς τη Ράφα. Η μεγάλη πίεση που ασκούν οι δυνάμεις μας στους στόχους της Χαμάς μας φέρνει πιο κοντά στην επιστροφή των απαχθέντων, περισσότερο από οτιδήποτε άλλο [μπορούμε να κάνουμε]. Θα συνεχίσουμε μέχρι το τέλος, δεν γίνεται αλλιώς.»

Οι ισραηλινές δυνάμεις επεκτείνουν συνεχώς την εκστρατεία τους νότια, σε περιοχές τις οποίες στο παρελθόν είχαν πει στους Παλαιστίνιους να εγκαταλείψουν για την ασφάλειά τους, σκοτώνοντας πολλούς αμάχους, οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι γυναίκες και παιδιά.

Η Ράφα είναι η νοτιότερη πόλη στη Γάζα και δεν υπάρχει πουθενά πιο νότια για να πάνε οι άμαχοι, καθώς το Ισραήλ και η Αίγυπτος δεν θα τους αφήσουν να φύγουν από τον πολιορκούμενο θύλακα. Το 85% εκατό του πληθυσμού των 2,2 εκατομμυρίων κατοίκων της Γάζας έχει ήδη εκτοπιστεί και η Ράφα, που είναι ήδη υπερπλήρης, φιλοξενεί τώρα περισσότερους από 1 εκατομμύριο ανθρώπους.