ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Ετοιμάζεται να εκτοξεύσει πυρηνικό πύραυλο στο πλαίσιο δοκιμών

Βρετανία: Ετοιμάζεται να εκτοξεύσει πυρηνικό πύραυλο στο πλαίσιο δοκιμών
Getty Images

Η δοκιμή από τη Βρετανία θα περιλαμβάνει μία εικονική κεφαλή και θα πραγματοποιηθεί έως τις 4 Φεβρουαρίου, περίπου 90 χλμ από την ανατολική ακτή της Φλόριντα με εμβέλεια 5.900 χιλιομέτρων.

Πυρηνικό πύραυλο ετοιμάζεται να εκτοξεύσει η Βρετανία, στην πρώτη δοκιμή, έπειτα από μία αποτυχημένη εκτόξευση το 2016.

Η δοκιμή θα περιλαμβάνει μία εικονική κεφαλή και θα πραγματοποιηθεί έως τις 4 Φεβρουαρίου, περίπου 90 χλμ από την ανατολική ακτή της Φλόριντα με εμβέλεια 5.900 χιλιομέτρων.

Μάλιστα, έχει ήδη εκδοθεί προειδοποίηση στη ναυτιλία, καθώς το πυρηνικό υποβρύχιο HMS Vanguard έπλευσε στον Ατλαντικό αυτή την εβδομάδα.

Την ίδια ώρα, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, οι συζητήσεις και οι προειδοποιήσεις στη Βρετανία και σε όλο τον κόσμο εντείνονται, γύρω από την πιθανότητα ενός Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου.

Πρώτη η εφημερίδα The Sun έγραψε, για να ακολουθήσουν όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, ότι το υποβρύχιο έχει προγραμματιστεί να δοκιμάσει πυρηνικό πύραυλο (εικονική κεφαλή) μετά την ολοκλήρωση της επταετούς επισκευής του στο Plymouth.

Οι δοκιμές είναι το τελευταίο στάδιο πριν το HMS Vanguard επανέλθει σε υπηρεσία ως μέρος του στόλου πυρηνικής αποτροπής του Ηνωμένου Βασιλείου.