ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Παραιτείται ο υφυπουργός Πολιτισμού που δήλωνε ότι έχει κοιμηθεί με 1.500 γυναίκες

Ιταλία: Παραιτείται ο υφυπουργός Πολιτισμού που δήλωνε ότι έχει κοιμηθεί με 1.500 γυναίκες

Ιταλία: Ο Βιτόριο Σγκάρμπι είχε επαγγελματική ενασχόληση και μετά την ανάληψη των υπουργικών του καθηκόντων

Ο Ιταλός υφυπουργός Πολιτισμού Βιτόριο Σγκάρμπι, που έχει απασχολήσει αρκτετά τα μέσα ενημέρωσης ανά διαστήματα ανακοίνωσε ότι παραιτείται από τη θέση του στο υπουργείο.

Ο Σγκάρμπι είχε απασχολήσει την ιταλική επικαιρότητα λόγω του ότι παρουσίασε σεμινάρια και έκανε μαθήματα μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ως υφυπουργός Πολιτισμού.

Η ιταλική δημόσια αρχή κατά των τραστ ερευνά την όλη υπόθεση και ο υπουργός Πολιτισμού Τζενάρο Σαντζουλιάνο έχει λάβει σαφείς αποστάσεις από τη δράση του υφυπουργού του.

Παράλληλα, θα πρέπει να εξακριβωθεί αν ο γνωστός τεχνοκριτικός ευθύνεται και για υπόθεση πλαστογραφίας του πίνακα του δέκατου εβδόμου αιώνα «η Σύλληψη του Αγίου Πέτρου», ο οποίος βρέθηκε στην κατοχή του.

«Παραιτούμαι άμεσα από υφυπουργός, τις επόμενες ώρες θα το ανακοινώσω επίσημα στην πρωθυπουργό Τζόρτζια Μελόνι», δήλωσε ο Βιτόριο Σγκάρμπι από το Μιλάνο.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Ιούλιο είχε σηκωθεί «θύελλα αντιδράσεων» στην Ιταλία από δηλώσεις που έκανε ο 71χρονος Σγκάρμπι, ο οποίος σε εκδήλωση στο εθνικό μουσείο μοντέρνας τέχνης είχε αναφερθεί στις σεξουαλικές του επιδόσεις χαρακτηρίζοντας «όργανο γνώσης» το ανδρικό μόριο.

«Δεν έχω όργανο μέτρησης (σ.σ. penis counter στο πρωτότυπο) οπότε δεν ξέρω αλλά μπορώ να υπολογίσω έναν μέσο όρο τριών γυναικών τον μήνα και όταν ήμουν ενεργός έφτασα μέχρι και τις εννέα τον μήνα. Οπότε όλα αυτά μας κάνουν τουλάχιστον 1.500 γυναίκες» είχε πει ο Ιταλός υφυπουργός Πολιτισμού.

Μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο από την La Repubblica, 44 γυναίκες εργαζόμενες στο μουσείο μοντέρνας τέχνης της Ιταλίας ζήτησαν από τον πρόεδρό του να τις υπερασσπιστεί. Παράλληλα το «κίνημα των 5 αστέρων» ζήτησε την παραίτηση του Σγκάρμπι κάνοντας λόγο για «σεξιστικά» σχόλια.