ΚΟΣΜΟΣ

Νότια Κορέα: Mόδα οι... πράσινες τηγανητές οδοντογλυφίδες - «Μην τις τρώτε» προειδοποιεί η κυβέρνηση

Νότια Κορέα: Mόδα οι... πράσινες τηγανητές οδοντογλυφίδες - «Μην τις τρώτε» προειδοποιεί η κυβέρνηση

Η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας προειδοποιεί τους ανθρώπους να μην τρώνε...τηγανητές οδοντογλυφίδες, καθώς η τάση έχει γίνει viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας ζήτησε από τους πολίτες της να μην τρώνε τηγανητές οδοντογλυφίδες αφού η τάση της κατανάλωσής τους έχει γίνει viral σε ολόκληρη τη χώρα. Οι εν λόγω οδοντογλυφίδες είναι κατασκευασμένες από άμυλο - δεν είναι οι ξύλινες που χρησιμοποιούνται συχνά στις ΗΠΑ- αλλά το Υπουργείο Ασφάλειας Τροφίμων και Φαρμάκων της Νότιας Κορέας προειδοποίησε όπως και να 'χει τους πολίτες της ότι οι πράσινες ραβδοι, οι οποίες θυμίζουν πατάτες όταν μαγειρεύονται, δεν είναι ασφαλείς για κατανάλωση.

«Οι οδοντογλυφίδες αμύλου δεν είναι βρώσιμο προϊόν... η ασφάλειά τους ως τρόφιμα δεν έχει επαληθευτεί», ανέφερε το υπουργείο σε ανάρτηση στο X (πρώην Twitter), που μεταφράστηκε από το CBS News. «Σας παρακαλώ μην τις τρώτε»

Η τάση έχει γίνει δημοφιλής αφού εμφανίστηκε σε εκπομπές «mukbang» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ένα είδος βίντεο στο οποίο οι άνθρωποι εμφανίζονται να τρώνε υπερβολικές ποσότητες φαγητού ή τρόφιμα που θεωρούνται περίεργα, ανέφερε το Reuters.

Τα βίντεο από αυτές τις εκπομπές περιλαμβάνουν ανθρώπους που τηγανίζουν τα μικρά πράσινα μπαστούνια με λάδι και προσθέτουν καρυκεύματα όπως τυρί σε σκόνη. Σε άλλη ανάρτηση για το θέμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το Υπουργείο Ασφάλειας Τροφίμων και Φαρμάκων της Νότιας Κορέας ανέφερε ότι τα στικ πληρούν τα πρότυπα της χώρας ως προϊόν υγιεινής.

Το ζήτημα είναι ότι χρησιμοποιούνται χρωστικές προκειμένου να προσδώσουν στις οδοντογλυφίδες το χαρακτηριστικό πράσινο χρώμα τους. Φτιάχνονται από άμυλο γλυκοπατάτας ή καλαμποκιού και θεωρούνται φιλικές προς το περιβάλλον καθώς είναι βιοδιασπώμενες. Σύμφωνα με το Reuters, οι εν λόγω οδοντογλυφίδες χρησιμοποιούνται συχνά σε εστιατόρια της Νότιας Κορέας.