ΚΟΣΜΟΣ

Gulmarg: Πώς απολαμβάνουν το χειμερινό θέρετρο της Ινδίας τουρίστες και σκιέρ

Gulmarg: Πώς απολαμβάνουν το χειμερινό θέρετρο της Ινδίας τουρίστες και σκιέρ

Τουρίστες από τη Γαλλία, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία έφτασαν την Παρασκευή στο Gulmarg για σκι εν μέσω της έντονης χιονόπτωσης στην περιοχή.

Το Gulmarg, ένα διάσημο τουριστικό σημείo στο Τζαμού και Κασμίρ, μετατρέπεται σε ένα χειμερινό θέρετρο της Ινδίας, όπου σημειώνονται έντονες χιονοπτώσεις κάθε χρόνο. Εκτός από δημοφιλές τουριστικό σημείο, είναι και προορισμός για σκι που προσελκύει σκιέρ από όλο τον κόσμο.

Τουρίστες από τη Γαλλία, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία έφτασαν την Παρασκευή στο Gulmarg για σκι εν μέσω της έντονης χιονόπτωσης στην περιοχή.

Ένας τέτοιος τουρίστας, ο οποίος έχει έρθει στην Ινδία από την Αυστραλία, ενώ μοιράζεται τις εμπειρίες του, είπε στο ANI ότι έχει επισκεφτεί πολλά μέρη σε όλο τον κόσμο για snowboard, αλλά τίποτα δεν συγκρίνεται με το Gulmarg.

«Έχω δει πολλές πλαγιές με χιόνι στη ζωή μου και το Gulmarg είναι στην κορυφή όλων. Έχω πάει στην Ιαπωνία, τη Νέα Ζηλανδία και τον Καναδά. Έχω κάνει snowboard εκτός πίστας στη Ρωσία. Και τίποτα δεν συγκρίνεται με το Gulmarg. Τίποτα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Rohan από το Σίδνεϊ της Αυστραλίας.

Επίσης, επαίνεσε τη φιλοξενία των κατοίκων του Κασμίρ και συμπλήρωσε: «Η φιλοξενία εδώ είναι καταπληκτική και είναι οι πιο ευγενικοί άνθρωποι που έχω γνωρίσει ποτέ. Μένουμε σε ένα υπέροχο ξενοδοχείο και μας φέρονται με σεβασμό. Το φαγητό είναι επίσης καταπληκτικό».

Ένας ακόμη τουρίστας, ο Aman, από το Σίδνεϊ της Αυστραλίας, ήρθε να προσθέσει: «Είναι η πρώτη μου φορά στο Κασμίρ. Είναι ένα όμορφο μέρος. Το λατρεύω». Ένας άλλος τουρίστας που επισκέφτηκε την Ινδία για πρώτη φορά είπε: «Είναι η πρώτη μου φορά εδώ στην Ινδία. Τι υπέροχο μέρος. Το απολαμβάνω πραγματικά. Κασμίρ. Κασμίρ. Τι υπέροχο μέρος. Κάντε το ταξίδι. Κάντε το ταξίδι και έλατε εδώ. Είναι μια καλή, πολύ καλή εμπειρία»

«Έχουμε πάρα πολλά χιόνια. Απλώς το απολαμβάνουμε, είναι εκπληκτικό και περιμένουμε λίγο ακόμα χιόνι. Ελάτε λοιπόν στο Gulmarg και απολαύστε σκι. Είναι ένα καταπληκτικό άθλημα για φυσική κατάσταση - για τα πόδια, τον κορμό και τα πάντα άλλο. Είναι υπέροχο άθλημα. Σας ενθαρρύνω όλους να έρθετε να κάνετε σκι», είπε ένας άλλος τουρίστας.

Σε έναν άλλο τουρίστας από τη Νέα Ζηλανδία άρεσε τόσο πολύ το Κασμίρ που είναι αποφασισμένος να το μοιραστεί με τον κόσμο μέσα από ένα μοναδικό εγχείρημα, το πρώτο εργοστάσιο σκι του Κασμίρ.

«Το Κασμίρ είναι ένα φανταστικό μέρος. Έχει καταπληκτική φιλοξενία που δεν μπορείς να νικήσεις πουθενά αλλού στον κόσμο. Πιθανώς ο μόνος λόγος για να έρθεις εδώ είναι για τους ντόπιους και τους κατοίκους του Κασμίρ, οι οποίοι είναι απλώς εξαιρετικά φιλόξενοι και πραγματικά εκπληκτικοί σκιέρ. Είναι ένα απίστευτο μέρος για σκι. Ψάχνουμε να δημιουργήσουμε το πρώτο εργοστάσιο σκι στο Κασμίρ. Θέλουμε να κατασκευάσουμε εργοστάσιο σκι εδώ. Έχουμε έναν σπουδαίο επενδυτή από το Κασμίρ. Δημιουργούμε με τον Kingswood από τη Νέα Ζηλανδία, ο οποίος θα σχεδιάσει και βοηθώ στην κατασκευή των σκι, κάτι που θα είναι υπέροχο για το Κασμίρ. Είμαι από τη Νέα Ζηλανδία. Έτσι φέρνω περιοδείες εδώ μέσα στο άγριο χιόνι και έχω περίπου τέσσερις συνεργάτες εδώ, οι οποίοι είναι απλώς οι πιο γενναιόδωροι και υπέροχοι ανθρώποι με τους οποίους θα συνεργαζόμαστε. Έτσι ήρθα φέτος. Ήρθα τον Νοέμβριο για να δημιουργήσω το εργοστάσιο σκι. Έτσι εργάζομαι για τη δημιουργία ενός εργοστασίου σκι εδώ», ανέφερε χαρακτηριστικά ένας τουρίστας από τη Νέα Ζηλανδία.